czarna herbata na codzień

Started by czukierek, 22 January, 2013, 12:38:14 PM

Previous topic - Next topic

czukierek

Witam,
Ostatnio poszukuję zwykłej czarnej herbaty ekspresowej do picia. Kiedy piłem tetley ale mi się znudziła, później kupiłem loptona ale ta herbata strasznie zeszła na psy, następnie kupiłem herbatę ekspresową oskar, jednak i tym razem moje oczekiwania nie zostały spełnione. Znacie jakaś dobrą czarną herbatę? Zastanawiam się teraz nad przetestowaniem herbaty dilmah i irving...

TeaDrinker

Sprawdź Ahmada, moim zdaniem jest to najlepsza herbata tego rodzaju.

czukierek

Quote from: TeaDrinker on 24 January, 2013, 13:39:18 PM
Sprawdź Ahmada, moim zdaniem jest to najlepsza herbata tego rodzaju.

Pierwszy raz spotykam się z taką herbatą. Sprawdzałem w internecie i wydaje mi się że jest trudno dostępna, znalazłem kilka sztuk na allegro, ale mimo to spróbuje tej herbaty ponieważ już pare osób mi ją polecało ;)

ziomiwan

Ahmad dostaniesz w każdym supermarkecie, co prawda nie wiem czy w torebkach ale jest.
Zawsze też można kupić bawełniane filtry do herbaty w które wsypujemy susz i do kubka, są też i papierowe.

TeaDrinker

mike

Również polecam Ahmad. Chyba najlepsza marketowa marka wśród herbat. Niestety jest kiepsko dostępna, u mnie jedynie w osiedlowym markecie, w innych większych brak.

Ulubione typy:
Ahma English Tea No.1
Ahmad Earl Grey

Można kupić zarówno wersje sypane, jak i torebkowane (wychodzi drożej).

carloss

Ja osobiście polecam Oskara. Mają bardzo dobre herbaty liściaste, może nawet lepsze niż Ahmad. Troche ciężko je dostać, ale ostatnio znalazłem niezły sklep z dużym ich wyborem. Polecam szczególnie tą herbatkę nova24.pl/produkt/artykuly-spozywcze/kawa-i-herbata/herbaty-lisciaste-i-granulowane/herbata-czarna2/herbata-oskar-gold-yunnan-black-tea-czarna-lisciasta-100g/

crom

nie jestem miłośnikiem czarnej herbaty ale moim zdaniem ok są Dilmah: Premium OP oraz Exceptional Perfect Ceylon Tea. Ta pierwsza jest tania i łatwo dostępna, ta druga 3x droższa i dostępna głównie w sieciach typu Alma, P&P. Na mój gust obie smakują dobrze.

Kolorek91

Dilmah i Ahmad sa dobre, tylko, ze to sa lisciaste, dostepne w wiekszosci sklepow.