Nadanie nazwy Czarka

Started by mariusz, 11 August, 2009, 01:58:42 AM

Previous topic - Next topic

mariusz

Nasza herbaciarnia przy ul. Floriańskiej 13 w Krakowie doczekała się nazwy!  Do tej pory jeszcze na naszym szyldzie widnieje jedynie logo sklepu, ale wkrótce się to zmieni. Nazwa Czarka we wspaniały sposób wpisuje się w charakter tego miejsca - pełnego herbacianych zakamarków, opowieści, smaków, aromatów oraz unikalnych herbat klasycznych podawanych w czarkach.

Teraz zdecydowanie łatwiej będzie się umawiać  - w Czarce brzmi lepiej niż w eherbacie :)

Lenwe Tasartir

Quote from: mariusz on 11 August, 2009, 01:58:42 AM
Teraz zdecydowanie łatwiej będzie się umawiać  - w Czarce brzmi lepiej niż w eherbacie :)
Nigdy nie słyszałem "w eherbacie" - wszyscy "w herbaciarni na Floriańskiej". Miło jednak, że to miejsce w końcu ma _swoją_ nazwę. Objawi się to szyldem, czy wciąż królować będzie koziołek?

tajemnica_spowiedzi

Super, nazwa Czarka bardzo mi się podoba. W ogóle macie świetny klimat, mam nadzieję, że przyprowadzę tam wkrótce klientów mojej firmy. A tym, że jest fajnie świadczy fakt, że mój synek był bardzo spokojny i grzeczny;)
pozdrawiam

Frasobliwy

Przyprowadziłem do Was już wielu moich znajomych, czasem na herbatę, czasem, żeby tylko pokazać tak "turystycznie". Zawsze reakcja wygląda tak: schodzimy na dół, po pierwszych dwóch krokach za drzwi- "Wow" albo totalna osłupienie atmosferą tego miejsca. Myślę, że to taki kontrast- zgiełk i blichtr Floriańskiej, a tutaj cisza, spokój i poczucie, że jest się w miejscu wyjątkowym.

Ps. Ale Wam słodzę, aż mnie zęby bolą... :D
W mojej głowie nie ma nocy- zawsze jest tuz nad ranem.

zielony_herbaciarz

pamiętam moją pierwszą wizytę tam, to było nie do opisania, jakby wejść do zupełnie innego świata