Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

krzysztofsf

Quote from: odalisques on 22 March, 2012, 12:16:49 PM
Jest fantastyczna, oczywiście zeszłoroczna.

Po prostu zdziwilo mnie, ze kupiles 2 kilo, zamiast mniejszej ilosci wystarczajacej do czasu zakupu tegorocznej - juz obojetnie skad.

odalisques

U mnie idzie jak woda, zaopatruję całą rodzinę - do maja nie będzie :)

mariusz

Na pewne sprawy nie do końca mamy wpływ. Rozumiem że na użytek prywatny można 2 kg z Japonii bezpośrednio kupić i ominąć procedury. W sytuacji gdy się zamawia kilkadziesiąt kg, wolimy to robić przez sprawdzoną firmę europejską która badania i procedury bierze na siebie.

Sencha podstawowa, będzie w przyszłym tygodniu, natomiast bardzo dobra Sencha Organic z Kyoto jest od kilku tygodni dostępna.

Wczoraj mieliśmy pierwszą dużą dostawę herbat japońskich - hojicha, gyokuro iri sencha, karigane, agari, tokujyoo sencha, gyokuro, asatuyu, kama iri cha.

tripod

A czy będą Państwo mieli jakiegoś organicznego mniej fermentowanego oolonga?
Pozdrawiam
Adam

tanhayi

to ja byym poprosił oolonga z Darjeelingu i jakieś wielkolistne czarne;);p
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

mariusz

Mniej fermentowane oolongi są już dosyć nasycone w naszym sklepie. Lekkich oolongów mamy obecnie 9, wszystkie są na tyle ciekawe że nie będziemy starać się o wersje organiczne, tym bardziej że produkcja większości z nich de facto jest organiczna, tylko bez certyfikatów.

Moje zdanie zresztą jest takie na temat produktów z organicznym cetryfikatem, że muszą spełniać one najwyższe wymogi jakościowe pod względem smaku i aromatu. Z tym bywa najczęściej różnie, choć Sencha Kyoto w wersji organicznej pozytywnie mnie zaskoczyła.

Na oolonga z Darjeelingu będę polować.. Zobaczymy czy łowy będą udane.

odalisques

A może klasyczna Mao Feng? To bardzo oryginalny smak, zdecydowanie inny od wszystkich gatunków aktualnie w ofercie. Wiem, że jest Huang Shan, ale ona tak naprawdę niewiele ma wspólnego smakowo z klasycznym Mao Fengiem. Jeśli pojawiłaby się ta herbatka w ofercie z pewnością nie tylko ja regularnie bym ją zamawiał :)

mariusz

Oto jest dzień w którym cieszymy się chińskimi pierwszymi herbatami wiosennymi :)

Jade Tie Guan Yin, Luan Gua Pian, Tai Ping Hou Kui, Lung Ching Supergrade, Tie Guan Yin Supergrade, Xin Yang Mao Jian Supergrade oraz Junshan Yin Zhen cieszą nasze oczy, nos i podniebienie!

Wcześniej, 2 tygodnie temu pojawił się już Darjeeling Namring 2012 FTGFOP1.

Jest też kilka ciekawostek - nowości, ale te dopóki nie zostaną umieszczone na stronie niech zostaną niespodzianką.

odalisques

Poprzednia sencha widzę się skończyła. Czy następna dostawa będzie już z tegorocznych zbiorów? I niezależnie od odpowiedzi, kiedy dostawy możemy się spodziewać?

mariusz

Dotarły do nas dzisiaj między innymi:
- Lung Ching Supergrade, Puerh Królewski, Puerh 13 lat, Lu An Gua Pian, Huang Guan Yin, Huang Jin Gui, An Ji Bai Cha, Xi Hu Lung Ching, Yixing Hong Cha, Da Hong Pao, Wuyihong.

Po chyba 2 latach, zdobyliśmy również najrzadszego przedstawiciela 5 słynnych rodzajów herbaty z WuYi - Bai Ji Guan we wspaniałej jakości z tegorocznej bardzo niewielkiej produkcji. Jest to najdroższa herbata jaką kiedykolwiek mieliśmy. Wiele z tych herbat jest w malutkich saszetkach ok. 7-8 gramowych.

odalisques

Czy rzeczona Bai Ji Guan będzie dostępna w sklepie internetowym? Chciałbym jej spróbować, a spieszy mi się z zamówieniem, ponieważ An Ji Bai Cha ma stan "jest na miejscu - kończy się" i przypuszczalnie lada chwila zniknie.

mariusz

odalisques

Ach, musiałem przeoczyć, dziękuję.

Krzysiek

Witam, chciałem zakupić kilka herbat i będzie to moje pierwsze zamówienie, dlatego zapytam czy jest możliwość dodatkowego zakupu herbaty której nie ma w ofercie sklepu internetowego, a jest w herbaciarni stacjonarnej, chodzi mi o herbatę czarną wędzoną Lapsang. Pozdrawiam.

"Musiałem mieć chyba szesnaście lat, gdy zacząłem nie ufać życiu. Że doszedłem do pięćdziesiątki z usposobieniem tak mało podatnym na iluzję – tym nie przestaję się zdumiewać." -  E.Cioran.

mariusz

Lapsang Souchong właśnie dodana na stronę: http://eherbata.pl/produkt/opis/954.

Na przyszłość podpowiem że zawsze jest taka możliwość aby niestandardowo złożyć takie zamówienie.

Zapraszam wtedy do kontaktu na adres email podany na stronie w dziale kontakt.