Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

krzysztofsf

Quote from: mariusz on 13 February, 2012, 18:03:23 PM
Puerh Królewski znowu wrócił :)

<> Przy ostatniej dostawie puera królewskiego w ciągu 3 dni zostało wykupiona połowa dostawy.

Z tego co czytam, to juz jest inna linia smakowa niz poltora roku temu?
Bardziej delikatny, mniej orzechowy czy tez zywiczny?

hunter64

Witam, a dostaliście Tie Guan Yin Oolong ? ;) niecałe miesiąc temu byłem w Krakowie w czarce i była tylko pusta puszka ;/ ( Pani w herbaciarni  powiedziała mi że przyjdzie w dostawie w lutym ) ewentualnie co polecacie w podobnym smaku z Oolong-ów.pozdrawiam

mariusz

Puerh Królewski cały czas ten sam i z tego samego źródła. Ogólnie zawsze był bardziej delikatny niż gęsto-ziemisty. Opinie są różnych osób, więc różne są i metody parzenia oraz gust.

Z kolei podstawowy Tie Guan Yin Oolong jest już od około 10 dni. Obecnie zatem są 3 różne TGY, oraz dwie jego wariacje - Se Zhong (mocniejsze utlenienie), oraz Huang Jin Gui które jest uważane przez niektórych za bardzo lekkie TGY z uwagi na podobny proces produkcji jednak niższe utlenianie oraz używanie średnio o miesiąc młodszych listków niż w przypadku TGY.

tomasz

A jak wygląda sprawa z ciastkami pu-erh (Cooked Huang Yin Pu erh Cake ,3 Years Cooked Qi Zi Pu erh Cake ), czy w najbliższych miesiącach można się spodziewać?

mariusz

Dokładnie te herbaty będą, lecz nie wcześniej niż za trzy miesiące..

Naz

Super, że zielone zostały uzupełnione:)Mam pytanie o dostawę Fenghuang dancong, Huang Guan Yin, Bai Ji Guan oraz Finest Formosa?

tripod

A kiedy będzie Lan Gui Ren?
Adam

mariusz

Huang Guan Yin jest również obecnie, Finest Formosa nie możemy znaleźć spełniającej nasze oczekiwania już długo, Bai Ji Guan zapewne dopiero późną wiosną. Lan Gui Ren natomiast być może za niecały miesiąc.

Fenghuang dancong ma różne oblicza. Wkrótce będzie Dan Cong w wersji ciemniejszej. Swego czasu mieliśmy jeszcze bardzo oliwkowego jednak jak widać zdecydowane smaki cieszą się większym pożądaniem.

Naz

Mi pokazuje, że Huang Guan Yin jest niedostępny.

tanhayi

Naz, to chyba jeden z minusów eherbaty. Trudno jest połączyć bazę internetową z faktycznym stanem w herbaciarni.
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Naz

Pewnie z czasem się pokaże.

mariusz

Naz

Madhatter

Rety, miałem zamawiać większą paczkę, a tu Lung Ching zabrakło......... :-((( Jestem podłamany, nie zamówię. Ech...............

Naz

Tym razem mam pytanie o czajniczki Yixing, czy niebawem pojawią się jakieś w sklepie?