Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

mariusz

Tak, w najbliższych dniach odbędzie się gruntowne dodanie do oferty akcesoriów i herbat również. Około 10 nowych Yixingów się pojawi. Mam nadzieję że do środy się wyrobimy.

Siwy

Chciałem się dowiedzieć czy sencha jest w sklepie, lub jeżeli zgodnie ze stroną jej nie ma, to kiedy będzie?  ;)

mariusz

Sencha jest w sklepie jednak jest w wersji lepszej - Sencha Kyoto Organic - koszt 36 zł /100 g. Podstawowa Sencha będzie albo we wtorek 6 marca albo kilka dni później.

odalisques

Czekamy na Senchę (!). A Senchy Kyoto Organic nie można zamówić poprzez sklep online.

Naz

Pokażą się jeszcze w sklepie internetowym jakieś czajniczki Yixing?

hunter64

Ja mam pytanie o nietypową herbatę w imieniu kolegi:) kiedy będzie dostępna 8 skarbów Shaolin? jest świetna super zamiennik np. Jaśminowej.

odalisques

Quote from: mariusz on 29 February, 2012, 22:26:09 PM
Sencha jest w sklepie jednak jest w wersji lepszej - Sencha Kyoto Organic - koszt 36 zł /100 g. Podstawowa Sencha będzie albo we wtorek 6 marca albo kilka dni później.

I jak sprawa wygląda Panie Mariuszu?

mariusz

podstawowa sencha najwcześniej 17 - go dotrze, niestety procedury jakim są poddawane towary japońskie są bardzo rygorystyczne i czasami trwa to dłużej.

sencha kyoto organic jeszcze dzisiaj będzie na stronie.

mariusz

8 skarbów shaolin ma być dostępna w przyszłym tygodniu, do 18 marca. Alternatywą jest 7 zielonych skarbów, choć smakowo różnią się.

krzysztofsf

Mozna jakies szczegoly odnosnie Pu Erh Green ?

tripod

A czy będą Państwo mieli jakiegoś organicznego mniej fermentowanego oolonga?
Pozdrawiam
Adam

odalisques

Quote from: mariusz on 10 March, 2012, 11:56:01 AM
podstawowa sencha najwcześniej 17 - go dotrze, niestety procedury jakim są poddawane towary japońskie są bardzo rygorystyczne i czasami trwa to dłużej.

Bez złośliwości, ale sencha (2kg), którą zamówiłem bezpośrednio u japońskiego dystrybutora 14-tego marca dotarła do mnie dzisiaj. Może warto poszukać alternatyw wśród Państwa dostawców, obecnie zamówienia Państwu uciekają :)

krzysztofsf

Quote from: odalisques on 22 March, 2012, 02:18:03 AM

Bez złośliwości, ale sencha (2kg), którą zamówiłem bezpośrednio u japońskiego dystrybutora 14-tego marca dotarła do mnie dzisiaj.

Po co Ci az dwa kilo ubieglorocznej zielonej herbaty kupowane w trakcie, lub tuz przed zbiorami?

ziomiwan

To po co i ubiegłorocznej jest nieważne.

Ważniejsze jest to czy owa sencha jest senchą dobrą ;) . Bo podejrzewam, że mocno średnia, a wręcz kiepska.

odalisques

Jest fantastyczna, oczywiście zeszłoroczna.

Myślicie natomiast, że tutejsza sencha, która jest w drodze od dłuższego czasu i jej przybycie opóźnia się ze względu na restrykcyjne procedury została zebrana w kwietniu tego roku? ;)

Celem mojego posta było zwrócenie uwagi, że coś tutaj jest robione nienajlepiej, a traci na tym wyłącznie skelp - który bardzo lubię.