Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

mariusz

Bao Zonga nie mieliśmy w takiej postaci nigdy. Ale możemy coś stworzyć, zwłaszcza że pewien plik malutkich torebeczek mamy.

ziomiwan

To coś musiałem pomylić podczas poszukiwań ;) .
Coś na pewno stworzymy. Ale jeszcze myślę nad tym co jeszcze dokładnie.

Te herbaty które mieliście dodać do oferty sklepu internetowego już zostały dodane czy jeszcze nie?

mariusz

jeszcze nie, część już się wyprzedała zanim zdążyła zaistnieć w sklepie internetowym.. poza tym urlopy, wyjazdy i różne sytuacje sprawiły że nowości na stronie pojawią się za kilka dni.

ziomiwan

W takim razie wstrzymam się jeszcze chwilkę.
Choć mocno zastanawiam się nad Mountain Oolong z Just Make... Jest droga ale, podobno niesamowita...
Liczę na informację o umieszczeniu już wszystkiego ;)

mariusz

Dzisiaj się pojawiają Karigane, Houjicha, Kama Iri Cha, Gyokuro i długo wyczekiwana przez niektórych Matcha.

W okolicy wtorku 12 X będziemy mieć dla wielbicieli mate i Cruz De Malty, w końcu Despaladę.

joanna

A kiedy można się spodziewać dostawy Milk oolonga i Pu Erha Królewskiego?  :)

joanna

O ja gapa, milka znalazłam!!!

mariusz

:) Na królewskiego lista kolejkowa się wydłuża. Nie wiem jak to jest ale nie ma go dopiero 2 tygodnie, a już tyle zapytań, ba - nawet zamówień składanych mejlem... Otóż powinien być za około tydzień.

robi

A mnie zaciekawiła Ya Bao Yesheng, jednak obecnie jest niedostępna. Kiedy można spodziewać się dostawy w/w herbaty?

mariusz

Ya Bao doczekamy się w przyszłym tygodniu mniej wiecej w poniedziałek/wtorek.

tanhayi

a może by tak sprowadzić Yin Junmei i Jin Junmei?
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Naz

Najbardziej ucieszyły mnie nowości wśród zielonych:)Zacząłem od Yunnan Lu Cha, którego dzisiaj odebrałem wraz z czarną Iran Lahidżan, pierwszą moją herbatą spoza Dalekiego Wschodu:)

ziomiwan

http://eherbata.pl/produkt/opis/889
http://eherbata.pl/produkt/opis/887
Te dwie muszę mieć. Widzę jeszcze nową żółtą oraz białą herbatę w ciastku.
Czy poza nimi pojawiło się coś jeszcze? Jakieś warte uwagi czarne?

mariusz

Puerh Królewski znowu wrócił :)

Dodatkowo wspomnę o Xi Hu Lung Ching oraz Supergrade,
Puerh 13 lat,
Anji Bai Cha,
Lu An Gua Pian,
Wuyihong,
Junshan Yin Zhen,
Huang Guan Yin,
Xin Yan Mao Jian Supergrade w zielonych małych hermetycznych torebeczkach,
Yixing Hong Cha,
Huang Jing Gui (jesienno zimowy zbiór),
oraz TGY Supergrade i Jade w niebywałej jakości - zimowe zbiory są bardzo aromatyczne i ostrzejsze w smaku. Posmak długo utrzymuje się w ustach.

Następna dostawa to będą już wiosenne zielone herbaty (w okolicy połowy kwietnia jeśli się wiosna nie opóźni). Na pewno bardzo warte uwagi są TGY - wiemy to poprzez doświadczenie że takich TGY trudno smakowo szukać w lecie.

Z ciekawostek jeszcze,  wuyihong jest w papierowo-foliowej torebeczce bardzo gustownej, a zielone herbaty pomimo że pochodzą ze zbiorów późnowiosennych, odpowiednio przechowywane smakują bardzo jakościowo jak na tą porę roku. Podejrzewam że i tak w ciągu kilku tygodni duża większość zapasów zniknie. Przy ostatniej dostawie puera królewskiego w ciągu 3 dni zostało wykupiona połowa dostawy.

mariusz

zapomniałem jeszcze dodać że mamy popularne oolongi just make w świetnej jakości również ze zbiorów jesienno-zimowych: Dung Ting oraz King Hsuan. Jest spore grono wielbicieli tych herbat więc zapraszam do spróbowania tych wersji zbiorów, które osobiście mnie zaskoczyły. Nie są one co prawda w puszkach jak byliśmy do tego przyzwyczajeni, jednak ich smak jest absolutnie wynagradzający brak puszki (niestety puszki te były papierowe więc właściwie mało praktyczne do późniejszego wykorzystania).

Kilkanaście minut temu wypiłem TGY S i jeszcze czuję ten smak :)