Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

krzysztofsf

Pytalem, poniewaz CNNP  po 2005 nie produkowalo juz chyba Pu Erh w takich opakowaniach. A moze byc jeszcze starszy (czytaj lepszy, dojrzaly).
Jesli jest to receptura 7262 , zakladajac, ze produkt to CNNP Yellow Label Pu-erh Chitse Beeng Cha, to jest to naprawde wysokiej klasy Pu Erh z Menghai.

Warto byloby zebrac i umiescic wiecej informacji przy nastepnej dostawie, oraz dodac opcje sprzedazy probek 25g - jak np. YS.

mariusz

No no Krzysztof :) Ale się wyszkoliłeś! Znasz kogoś kto wie więcej o puerach w Polsce od Ciebie? Nie tylko jeśli chodzi o rozpoznawanie opakowań, ale też o wypite litry i doświadczenie.

A co do tematu, muszę pomęczyć dostawców o naprawdę dokładne informacje.

Przykładem jest np. Hunan Dark Tea którą się rozprowadza w cegłach powiedzmy 1 kg lub 850 g, teoretycznie jest jeden wiodący producent, opakowanie już znalazłem, tylko kolor napisów się nie zgadzał (czarny z zielonymi). Informacje na temat tej herbaty u producenta są więcej niż lakoniczne.

krzysztofsf

Znam :))))

Ja wiem bardzo malutko i w wielu kwestiach moge sie mylic z racji wyrywkowej i pobieznej znajomosci tematu w oparciu o informacje internetowe.

Odnosnie innych niz Pu Erh herbat fermentowanych i prasowanych to chyba lepiej sprobowac najpierw probki. Chyba sa powody dlaczego osiagaja znacznie nizsze ceny?
http://www.yunnansourcing.com/store/product.php?id_product=181
http://gingkobay.blogspot.com/2011/02/cnnp-hua-factory-hand-constructed-fu.html
http://www.teachat.com/viewtopic.php?f=1&t=14772&sid=091e3abaedeae9d1a3632a876e8982f8&start=15

I tak jak dotad nie znalazlem nic dorównującego Pu Erh Krolewskiemu z eherbata :))))

Ja szukam na nizszych polkach cenowych a Lukas tropi na wyzszych...i nic :)

ziomiwan

A ja mam następujące pytanie ;) .
Czy spodziewacie się Mariuszu dostawy Fog Green Tea??? Chciałbym ją zakupić, a brak.. Co prawda posiada ją w ofercie sprzedający Skworcu na allegro, ale pewnie takiej jakości jak farmosa oolong...

mariusz

tej pozycji aktualnie nie ma i nie będzie (przynajmniej od dostawcy dotychczasowego). Alternatywną herbatą na pewno jest Yun Wu, która jest świetna, choć niewątpliwie znacznie droższa.

mariusz

Dzisiaj wrócił m.in. Puerh Królewski (pakowany w 12 gramowe hermetyczne torebeczki - 9 sztuk wychodzi na 100 gram), 13 lat, Xin Yang Mao Jian, Longjingi wiosenne, Lu An Gua Pian.

Przyszły też niesamowite czajniczki oraz całe zestawy do parzenia herbaty, kilka gaiwanów, pędzelki do gongfu. Zawsze te nowe rzeczy serce i oko cieszą bardzo :)

tanhayi

Zdjęcia! Czekamy na zdjęcia!
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

ziomiwan

mariusz

Tak, to ten. Przed chwilą dodałem zdjęcie hermetycznej torebeczki - w takiej postaci mamy go obecnie, co może być bardzo praktyczne dla zarówno stałych wielbicieli tej herbaty, jak i osób które chciałyby tylko spróbować - wystarczy kupić wtedy 1 torebeczkę o wadze 12 g.

krzysztofsf

Tajwanski slad?
Trza chinskiego chyba zaczac sie uczyc :)))))

mariusz

No to są fotki :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150236683462062.322707.264127217061&type=1 Wkrótce będziemy co nieco dodawać, gdyż już sporo znowu rzeczy nie ma na stronie, jest jeszcze wiele herbat i akcesoriów które mamy tylko na miejscu.

Część się pewnie na allegro pojawi.

Siwy

Widzę że sporo ciekawego towaru przyszło!
Zauważyłem tam czajniczek z rozszerzającym się dziubkiem. Służy do nalewania wody czy herbaty?

tanhayi

Moim zdaniem czajniczek nie ma dokładnego przeznaczenia. Ważne do czego Ty go użyjesz. Ważne by początek dziubka był szerszy niż wylot i by strumień wody lał się ciągle tym samym strumieniem, więc nie wiem czemu jest z rozszerzającym. Czajniczek możesz użyć do zaparzania tego samego gatunku herbaty jak i do trzymania w nim wody;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

ziomiwan

Chętnie spróbuję tego Pu-era. Muszę przejrzeć ofertę co jeszcze dobrać :) .
Możesz mi na pewno już odłożyć go, żeby nie okazało się, że już wykupiony ;) .

Poczekam z ostatecznym zamówieniem do umieszczenia wszystkich herbat na stornie ;) . Jeśli możesz to poinformuj tutaj Mariuszu gdy już uzupełnicie ofertę, a zabiorę się za zamówienie.

ziomiwan

Mariuszu jeszcze pytanie czy będziecie jeszcze w posiadaniu Baozhong w opakowaniach 3g??