Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

tripod

Quote from: Lukas on 06 March, 2011, 17:21:31 PM
Quote from: mariusz on 06 March, 2011, 00:28:18 AM2 krążków niesamowitego Puera białego Yang Pin, o srebrzystych pięknych i długich liściach.

Oczka już mi się świecą :)


Mi też !! Będzie mozna zamówić próbkę przez internet tego białego Puera Yang Pin'ga? Adam

mariusz

tak, już niebawem...

Z dostaw nowych, to oczywiście bardzo często coś do nas przychodzi. Z tą sygnalizacją co wróciło to świetny pomysł - kiedyś coś takiego mieliśmy że oprócz nowości pojawiały się tam też pozycje które wróciły (w nowościach).

Obecnie tygodniowo jest kilkadziesiąt pozycji które przychodzą, a których czasem brakuje kilka lub kilkanaście dni. Dlatego zastanawiam się jak to rozwiązać aby powiadomienie o dostępności było sprawne. Myślę że chyba najłatwiejszym będzie powiadamianie o 10 ostatnich zmianach statusów - dostępne/niedostępne (może dział statystyczny powstanie?) jak również wprowadzenie w końcu prostej opcji o powiadomieniu na email, kiedy produkt powróci.

Myślę że wkrótce ruszymy z inną częstotliwością wysyłania newsletterów. Do tej pory wysyłane są one średnio raz na kwartał. Planujemy jeśli ktoś będzie miał taką ochotę dostawać newslettera tygodniowego, to będzie mógł się na takiego zapisać. Wtedy jednak będzie na bieżąco ze wszystkim co się dzieje, łącznie z informacją o tym wszystkim co w danym tygodniu przyszło i co się skończyło.

krzysztofsf

Swietny pomysł z ta parametryzacją newsleterów.
Także zmiana statusów powinna równiez być w nich widoczna - że coś sie kończy.

ziomiwan

Ooo właśnie! Taki newsletter byłby super rozwiązaniem.
Korci żeby coś zamówić, ale poczekam na wiosenne zbiory ;)

mariusz

Dzisiaj otrzymaliśmy dostawę tajwańskich wysokogórskich oolongów:

Oprócz znanego nam już wyśmienitego Da Yu Linga, przybyły:
Si Ji Oolong, Jinxuan, Tsui Yu, oraz Dung Ting w wersji najbardziej tradycyjnej (większa oksydacja nadająca niebywały smak, oraz delikatne prażenie).

Dodatkowo przybyły puszki ze złotą rybką (http://eherbata.pl/produkt/850), oraz zestawy pięknych tajwańskich puszek również o podwójnym zamknięciu, lecz pojemności 75 gram.

Dla miłośników picia herbaty zawsze i wszędzie, nabyliśmy prawdziwie rewolucyjne butelki z zaparzaczem (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150094665697062&set=a.379759907061.165852.264127217061&type=1&theater)- pozwalające zaparzać herbatę i na ciepło i na zimno. Sam od kilku tygodni z tą magiczną butelką się nie rozstaję praktycznie :)

Wkrótce zdjęcia oraz obiecanych kilka zestawów koneserskich w ograniczonych ilościach, oraz zaległe zdjęcia yixingów z których połowa rozeszła się drogą mejlową.


mariusz

Zapomniałem o wcześniejszej dostawie oczywiście:

Puerh Chee Tse Beeng Cha,
Qing Bing,
Meng Chai Tuo Cha,
Guanxi Liu Bao,
Gyokuro z Kyoto,
Tamaryokucha z Kyoto,
Dung Tinga w wersji lekkiej górskiej

Co do wiosennych świeżych herbat zielonych, to są już blisko :)

tripod

Quote from: mariusz on 18 April, 2011, 17:12:54 PM
Dzisiaj otrzymaliśmy dostawę tajwańskich wysokogórskich oolongów:

Oprócz znanego nam już wyśmienitego Da Yu Linga, przybyły:
Si Ji Oolong, Jinxuan, Tsui Yu, oraz Dung Ting w wersji najbardziej tradycyjnej (większa oksydacja nadająca niebywały smak, oraz delikatne prażenie).

Dodatkowo przybyły puszki ze złotą rybką (http://eherbata.pl/produkt/850), oraz zestawy pięknych tajwańskich puszek również o podwójnym zamknięciu, lecz pojemności 75 gram.

Dla miłośników picia herbaty zawsze i wszędzie, nabyliśmy prawdziwie rewolucyjne butelki z zaparzaczem (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150094665697062&set=a.379759907061.165852.264127217061&type=1&theater)- pozwalające zaparzać herbatę i na ciepło i na zimno. Sam od kilku tygodni z tą magiczną butelką się nie rozstaję praktycznie :)

Wkrótce zdjęcia oraz obiecanych kilka zestawów koneserskich w ograniczonych ilościach, oraz zaległe zdjęcia yixingów z których połowa rozeszła się drogą mejlową.



Czy te nowości będą uwzglęnione na stronie? Pozdrawiam Adam

mariusz

Tak, tajwańska dostawa będzie w całości wdrożona do sklepu internetowego. Już jutro będzie to widoczne na stronie.

matteusz

Quote from: mariusz on 18 April, 2011, 17:12:54 PM


Dla miłośników picia herbaty zawsze i wszędzie, nabyliśmy prawdziwie rewolucyjne butelki z zaparzaczem (...) pozwalające zaparzać herbatę i na ciepło i na zimno. Sam od kilku tygodni z tą magiczną butelką się nie rozstaję praktycznie :)


Jaką pojemność ma ta butelka? (przydałaby się taka informacja w opisie:) ).

mariusz

Już uaktualnione :) Dziękuję za zwrócenie uwagi - 580 ml

michasz

Witam szanowne grono :) Nurtuje mnie kwestia oddzielenia liści od naparu w w.wym. butelce. Jak to się odbywa?

tanhayi

michasz, dół butelki odkręcasz, i tam masz zaparzacz.;))gdy herbata się zaparzy, odwracasz butelke(lepiej żeby 2 strona była zakręcona, bez tego może być trudno;p) odkręcasz zaparzacz, wyciągasz susz i zakręcasz;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

mariusz

Wczoraj dostaliśmy kolejne herbaty,

oprócz już znanych:
Puerh Chee Tse Beeng Cha,
Qing Bing,
Meng Chai Tuo Cha,
Guanxi Liu Bao,
Gyokuro z Kyoto (zbiór totalnie bezpieczny - ubiegłoroczny - letni, data ważności 30.06.2012)

Pojawił się wysokojakościowy Bao Zhong, oraz dwie ciekawostki:

Biały Puerh Ya Bao (mam nadzieję że uda się go jutro dodać i że będzie w stałej ofercie również internetowo),

oraz Biały Puerh który jest Pai Mu Tanem w wersji ciastkowanej. (Ten zapewne wyląduje w strefie tzw. herbat koneserskich, którą to strefę chcemy wkrótce w końcu uruchomić - aby możliwe było zakupienie naprawdę małych ilości na spróbowanie.)

krzysztofsf

Mozna cos wiecej na temat ponizszego Pu Erh?
Rok produkcji, pochodzenie lisci?

http://eherbata.pl/produkt/opis/796

Tak jakos cichutko pojawil sie na stronie :)

mariusz

Wkrótce jak dostanę dokładne informacje to się pojawią, natomiast jest to Puerh z tzw. dostawy angielskiej, mniej więcej sprzed miesiąca. Na skutek pomyłki przy pakowaniu dostaliśmy kilkakrotnie mniejszą ilość tych Puerów niż były zamawiane oraz tych drugich 3 letnich, jak również Zhong Guo zupełnie nie dostaliśmy.

Ten Puerh dokłądnie Puerh jest na wyczerpaniu. Z dobrych informacji natomiast, odnalazło się jeszcze trochę Lung Chinga Supergrade i Xi Hu Lung Chinga, które zaraz uaktywniamy na stronie - wszystkich zainteresowanych zapraszam, gdyż znając życie za kilka dni ich może już nie być. Następna dostawa już będzie z późnowiosennych zbiorów, (zapewne za około 3-4 tygodnie) te są jeszcze z wczesnej wiosny.