Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

mariusz

Mam naprawdę dobrą wiadomość dla wielbicieli oolongów z Just Make. Już płyną do nas :) W opcji realistycznej za 6 tygodni powinniśmy je mieć.

marta

ziomiwan

Czekam więc na dostawę ;)

Lukas

Quote from: marta on 13 February, 2011, 22:20:33 PM
HUUUURRRRRAAAAAA!!! :) :) :) :-*
tak tak bo Pu-er Królewski wrócił do oferty :)

krzysztofsf

A czy ten Pu Erh powróci? Bo chciałem polecić, a nie wiem, czy jest w stałej ofercie.

http://eherbata.pl/produkt/opis/301

Pu Erh Qing Bing

mariusz

Powróci, zresztą mamy jedno jeszcze takie ciasteczko na stanie - chyba było zarezerwowane ale ostatecznie ktoś się nie zdecydował.

Kolejna dostawa z tego źródła mniej więcej za 2 tygodnie.

Dzisiaj dostaliśmy Xi Hu Lung Chinga, Supergrade, puera 13, puera Królewskiego, An Ji Bai Cha, Luan Gua Pian, Junshan Yin Zhen, Tie Guan Yina w wersji supergrade - świeży zimowy zbiór (mam nadzieję że go w końcu wrzucimy na stronę - co go mieliśmy już wrzucać to się okazywało że się w herbaciarni na pniu sprzedawał..), Huang Jin Gui, Tai Ping Hou Kui.

Za mniej więcej miesiąc powinny być już pierwsze prawdziwie wiosenne herbaty. Jak dzisiaj jednak skusiłem się na spróbowanie Lu An Gua Pian, to byłem pozytywnie zaskoczony jakością - pomimo że ta herbata wyprodukowana była 26 kwietnia 2010.

Przyszło też 10 nowych yixingów, niektóre bardzo osobliwe i unikalne jak zwykle, sukcesywnie mam nadzieję że choć kilka z nich wrzucimy na stronę.

krzysztofsf

Swietnie, ze ciasteczko powróci - dorzucę w takim razie próbkę do puerowej skrzynki w herbaciarzach - na moje (niestety w sumie nieduże) doswiadczenia z RAW, jest to chyba najsmaczniejsza z pitych, do tego niedroga i do dostania błyskawiczna dostawa w Polsce.

Królewski jest dokładnie ten sam co poprzednio?
Ten smak stanowi dla mnie "wzorzec metra" do którego bezowocnie porównuję pite Pu Erh :)

mariusz

źródełko to samo, ale jeszcze nie niuchałem ani nie piłem. Od zawsze to samo.

tomasz

A jakieś inne "ciasteczka" pu-erh są w planach? Chociażby te które są teraz niedostępne(np3 Years Cooked Qi Zi Pu erh Cake )?

krzysztofsf

Cegiełki mogłyby się zacząć pojawiac. Mam wrażenie, że maja najkorzystniejsze relacje ceny do smaku i wieku.

mariusz

Tak, zarówno Chi tse beenga cha, jak i pozostałe ciasteczka są w planach. Chee Tse beeng cha, przyjdzie szybciej. 3 Years Cooked Qi Zi Pu erh Cake będzie jednak transport odbywa się drogą morską. Ostatnio na jesieni opóźnienie było miesięczne od zakładanego więc nie podejmuję się określenia terminu.

Co do innych puerów, to mamy obecnie próbkę w postaci 2 krążków niesamowitego Puera białego Yang Pin, o srebrzystych pięknych i długich liściach. Niebawem dam znać jak wypadły testy, gdyż jeszcze go nie zdążyłem wypróbować.

Lukas

Quote from: mariusz on 06 March, 2011, 00:28:18 AM2 krążków niesamowitego Puera białego Yang Pin, o srebrzystych pięknych i długich liściach.

Oczka już mi się świecą :)

mariusz

W końcu mamy część Just Make już u siebie :)

http://eherbata.pl/news/just_make

krzysztofsf

Biorac pod uwagę , przy okazji całego podlinkowanego wpisu o dostawie, nadchodzące kwietniowe dostawy, to patrzac na ebayowe wyprzedaże rocznika 2010 majace zapewne odpowiedniki w hurcie, którymi zapewne wspomoże się sporo firm, warto wtedy nawet byłoby podkreslic świezynki jakimś osobnym bannerem na głównej stronie?
Oolongi kusza i nęcą ....ale nie dam rady na raz spróbować, a przede wszystkim kupić, wszystkich ciekawych herbat jakie dostrzegam :(

Przydałaby się na stronie głównej jakas sygnalizacja, ze coś, co miało stany zerowe ponownie jest w ofercie.
Jako "nowosci" pojawiaja się wyłącznie nowo utworzone pozycje, a nie widac, ze ponownie cos wróciło do sprzedazy.

ziomiwan

Widzę, że jakaś dostawa była w eherbacie, bo pojawiło się troszkę nowych zielonych na stronie.