Skąd czerpać profesjonalne wiadomości o herbacie?

Started by Frankie, 03 December, 2009, 00:47:42 AM

Previous topic - Next topic

ziomiwan

Hahaha :D . Mariuszu usuń ten przezabawny post. Bo jeszcze ktoś pomyśli, że strona miłośników bla bla dilmah jest źródłem pewnych informacji, a do tego, że dilmah jest najlepsze ;) .

krzysztofsf

Quote from: ziomiwan on 04 July, 2011, 21:28:30 PM
Hahaha :D . Mariuszu usuń ten przezabawny post. Bo jeszcze ktoś pomyśli, że strona miłośników bla bla dilmah jest źródłem pewnych informacji, a do tego, że dilmah jest najlepsze ;) .

Azali twierdzisz, ze najlepsza nie jest jak najdrobniej posiekana i wymieszana z podobnymi sobie  herbatmi z jak najwiekszej ilosci plantacji, zapakowana po nasaczeniu smakowitymi aromatami w urocze torebki papierowe?

mariusz

Właśnie dlatego zostawię ten post, może niekoniecznie dlatego aby się można było pastwić, ale zastanowić..

matteusz

Garść profesjonalnych wiadomości o herbacie z klubu miłośników herbaty torebkowej;)
(jako plik w załączeniu).

krzysztofsf

No wszystko jasne przeciez.
Merdac torebeczka, nie wyciskac lyzeczka.

Prostota i elegancja.

tanhayi

Broń Boże żeby wyciskać!!! Bóg wie czy jakiś robak prosto z plantacji nie znalazł się w naszej torebeczce! Jeszcze go zgnieciemy!:)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Dominik

Widziałem te opisy na facebooku Dilmah... :D hahhaha
Sądzę, że są różne gusta i gusciki kazdemu pasi co innego, moja laska jest fanka herbat Dilmah, nawet teraz startuje w jakims konkursie na komiks Dilmah.. ja tam zazwyczaj pije gazowane, choć jak moja panna uraczy mnie taka herbatka to tez nie narzekam :D

Pablos

Ja uważam, że herbata jest dużo lepsza od napojów gazowanych więc Dominik przestaw się może warto ;p skoro Twoja Panna lubi te herbaty Dilmah to na pewno Ci pomoże wybrac jakąś fajną, co do komiksu Dilmah to nie jest głupia rzecz, w końcu ponoc każdy facet to tak naprawde mały chłopiec  w dużym ciele, a kto z nas w dzieciństwie nie czytał komiksów...a tu mozna dodatkowo samemu je tworzyć, fajna sprawa ;p

mariusz

Miałem napisać ostrzej, ale pomyślałem sobie że nie warto. Bardzo proszę osoby (ę) w powyższych dwóch postach o nie rozmawianie z samym sobą..

krzysztofsf

Quote from: mariusz on 15 July, 2011, 00:45:18 AM
Miałem napisać ostrzej, ale pomyślałem sobie że nie warto. Bardzo proszę osoby (ę) w powyższych dwóch postach o nie rozmawianie z samym sobą..

Jedni pija dobre herbaty, a inni tworza komiksy o kiepskiej herbacie :)

Promocja marki firmy D. zaczyna byc wrecz karykaturalna.
Bazuja wylacznie na wdrukowywaniu ludziom nazwy do umyslow.

ziomiwan

Taka reklama jest wręcz żałosna... Firma na D. powinna się poważnie zastanowić nad tym co robi, bo tylko ośmiesza się takimi akcjami.
Pracowników firmy D. trzeba tępić w internecie, takie jest moje zdanie.

gtq77

Zaczynam swoją przygodę z dobrą herbatą. Oprócz tego, że po prostu mi smakuje, to zaciekawiła mnie cała kultura oraz historia z nią związana.

Chcę kupić jakąś książkę, którą będę czytał w wolne wieczory. Możecie coś polecić? Chciałbym przede wszystkim książkę, którą czyta się lekko, a oprócz właściwości i metod parzenia zawarta była tam również historia. Wstępnie znalazłem takie tytuły:

"Herbaty" Pochlebkina i "Królestwo herbaty" Pettigrewa. Którą na początek lepiej kupić?

Szukam również jakiegoś filmu dokumentalnego o herbacie. Znalazłem taki:
Droga na skraju nieba - Herbata, napój życia
https://www.youtube.com/watch?v=9cpx8VvS8nQ

Zna ktoś jakieś inne tytuły?

freesound

z nowości mogę polecić:
Tea - A User's Guide - Tony Gebely

jak dla mnie książka świetna, nie zawiera nudnych opisów o historii i magicznych właściwościach herbaty, tylko konkretnie opisuje skład chemiczny liści, rodzaje herbaty, procesy przetwarzania itd.