Proszę o polecenie dobrej herbaty ekspresowej

Started by robertokot25, 13 March, 2014, 09:35:19 AM

Previous topic - Next topic

robertokot25

Witam, proszę o polecenie dobrej herbaty ekspresowej, obecnie dłuższy czas/kilka lat pijemy Lipton Yellow Label (spore ilości idą....) ale z tym jest loteria : czasem jest bardzo dobra i mocna, z czasem zalatuje sianem i sporo słabsza, proszę polecenia kilku marek wraz z nazwami lub linkami w przedziale cenowym 10-20zł za 100 torebek - słyszałem że Ahamada no.1 London English jest dobra, w sumie Lipton nie jest zły pod warunkiem że trafi jest na dobrą paczkę.... i cenowo jest ok obecnie w Polo markecie po 11zł z groszami za 100T.

pozdrawiam

Narquelie

Wydaje mi się, że będzie Ci ciężko znaleźć odpowiedź na to pytanie w tym miejscu... przede wszystkim dlatego, że większość osób udzielających się tutaj preferuje i chce poznawać herbaty liściaste. Niestety to, co znajduje się w torebkach ekspresówek nie ma wiele wspólnego z herbatą. Jest to najgorszy odpad po obróbce liści herbacianych. Jeśli czujesz, że ekspresówki są dla Ciebie "słabe" i "zalatują sianem" polecam kupić jakąkolwiek czarną herbatę liściastą w supermarkecie chociaż na próbę. Wbrew pozorom wcale nie wychodzi drożej, a przynajmniej wiesz co pijesz  :) .

agnieszkaL

Ja z pewnością polecić mogę herbaty firmy Celmar - szczególnie te owocowe w piramidkach (moja ulubiona to truskawkowo-malinowa), ale każdy musi spróbować i znaleźć swój smak :) Są również ciekawe połączenia smaków w herbatach liściastych, ale fusy trzeba lubić :)