Jaka to herbata

Started by wolfmark, 27 January, 2013, 20:08:03 PM

Previous topic - Next topic

wolfmark

Czy ktoś jest mi wstanie pomóc w znalezieniu tej herbaty.
Ewentualnie jaki jest skład tej herbaty

tanhayi

Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

wolfmark

A ten typ herbaty -tzn w tym opakowaniu jest dostępna w Polsce?

tanhayi

W Polsce tego raczej nie znajdziesz. To zielona herbata maojian, czyli zielona robiona z pąków, ale niższy grade niż maofeng. Niestety ogrodu z tych napisów nie rozpoznam.
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Ceoltoir

Nie chcę tworzyć nowego tematu tak więc postanowiłem podłączyć się pod istniejący. Pytanie mam takie samo, jaka to herbata? Znalazłem ją w szafce, stała sobie zapomniana z tyłu. Przesypana do innej puszki, po oryginalnym nie został ślad. Podobno to jakiś rodzaj zielonej herbaty chińskiej.

ziomiwan

Wygląda na kiepskiej jakości Gunpowder.