Czajnik z termometrem.

Started by rias, 05 January, 2013, 21:30:19 PM

Previous topic - Next topic

rias

Witam. Od jakiegoś czasu jestem miłośniczką różnych rodzajów herbat. Jak wiadomo, parzy się je w różnych temperaturach. Chciałabym zakupić czajnik, który będzie miał miary odpowiednie do zaparzenia poszczególnych herbat.
Niestety, wszystkie, które znalazłam mają "niepełną miarę" i jeśli mają jedną, to nie mają innej. Potrzebuję takiego, który będzie miał od 40 stopni co 5 do 100st. Celsjusza. Czy wie ktoś może, gdzie mogę taki nabyć?

mariusz

Odpowiadający czajnik Twoim oczekiwaniom to aquagrad, czesto mozna go znalezc na wyprzedażach powystawowych egzemplarzy na portalach aukcyjnych.

Miałem jednak styczność z 10 takimi czajnikami i jednak ich nie polecam. Chyba że ktoś gotuje wodę raz dziennie, to może trafi na egzemplarz który pochodzi 6-9 miesięcy. Jeśli jednak gotujesz częściej to padają te czajniki jak muchy, serwisu gwarancyjnego brak.

Gdyby nie padały jak muchy to są wygodne w użyciu i sprawiają dobre wrażenie jako solidnych.

Obecnie mogę polecić boscha, ale ma on dwa minusy - jest głośno pikający, oraz zakres temperatur jest między 70-100 co 10 st. I tak go polecam bo nie ma lepszego obecnie.

odalisques

Szczerze polecam Russell Hobbs Thermo Select 15066-56, którego używam od ponad 2 lat. Regulacja 40-100, jeśli chodzi o funkcjonalność oraz użytkowanie to dla mnie praktycznie nie ma wad - a mam wysokie wymagania.

Ten model nie jest oficjalnie dystrybuowany na Polskę przez Russell Hobbs. W ciągu tych 2 lat z hakiem, zepsuł się raz, po ok. 14 miesiącach. Reklamację zrealizował mi ich partner w Polsce, VARTA Baterie Sp. z o.o., wysłałem, oddali pieniądze (ponieważ nie ma dystrybucji w PL, nie mogli wymienić).

Od tego czasu widziałem, iż model pojawił się w sklepie, który swoje produkty od Hobbsa obejmuje własnym serwisem - polecam zatem zakup tam, w celu uproszczenia ewentualnej wymiany w przypadku usterki. Był to redcoon.pl jeśli dobrze pamiętam.

emichal

Quote from: odalisques on 06 January, 2013, 03:33:01 AM
Szczerze polecam Russell Hobbs Thermo Select 15066-56, którego używam od ponad 2 lat.

Odalisques... możesz napisać jak przedstawia się kwestia sygnalizowania dźwiękiem w przypadku tego czajnika? Niestety głośne pikanie, o którym pisał Mariusz, dyskwalifikuje dla mnie czajnik.

odalisques

Ten model nie ma w ogóle sygnalizacji dźwiękowej.

eko

Dla jednych brak sygnału może być minusem... Dla mnie dźwięk bosha to plus ;) Póki co (3 miesiące) sprawuje się ok.

Anka_Nowa

Czajnik Botti z termometrem http://juppi.pl/prod-czajniki-elektryczne/botti-gl-b04e3b.html ma taką podziałkę, jaką szukasz. Ja go używam od kilku miesięcy i jestem zadowolona.

marcel.mydlo

Quote from: Anka_Nowa on 20 August, 2015, 17:15:31 PM
Czajnik Botti z termometrem http://juppi.pl/prod-czajniki-elektryczne/botti-gl-b04e3b.html ma taką podziałkę, jaką szukasz. Ja go używam od kilku miesięcy i jestem zadowolona.

hej nie można załadować strony, mogłabyś podesłac jeszcze raz linka,
ja właśnie szukam czajniczka!
udało mi się w koncu przestać pić kawę i chce/musze zastąpić ją dobra herbatką
herbata i mogę konczyć artykuł kruk dług

kiraki

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))