Herbata na prezent ?

Started by RudyWtorek, 31 October, 2012, 14:17:20 PM

Previous topic - Next topic

RudyWtorek

Witam!

Chciałabym zakupić herbatę na prezent.
Problem polega na tym, że osoba ta nie jest specjalnym miłośnikiem herbaty - po prostu lubi ją pić :)
Ostatnimi czasy dość często pija zielona herbatę.

I moje pytanie, jestem laikiem w tej dziedzinie i nie wiem jaki rodzaj herbaty zakupić. Czy ma być to zielona z dodatkami, może czarna z dodatkami aby troszkę urozmaicić ? Zastanawiam się czy lepiej kupić jeden rodzaj, a może w mniejszej ilości 2, 3 ???

Proszę o sugestie, nie wiem na co się zdecydować. :)

tanhayi

Witaj

Trzeba też zadać pytanie. Jaką zieloną piję? Liściastą czy torebkową? Bo taka torebkowa ze sklepu to nie jest zielona. Jeśli lubi pić liściastą to kupić jej kilka rodzai ale w małych ilościach z adnotacjami jak parzyć itp. Do tego zaparzacz najlepiej by wygodnie się parzyło. Tyle;) Nieee bez dodatków;p;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

RudyWtorek

Torebkową pija i dlatego pomyślałam, żeby sprawić mu zieloną liściastą :)
Dziękuje za pomoc :)
Zakupie kilka rodzajów zielonej herbaty w mniejszych ilościach tak jak mówisz i jeżeli jakaś mu bardziej zasmakuje można zawsze więcej dokupić :)

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)

ziomiwan

Dlaczego taka chamska reklama??
Malwa nie posiada w ofercie herbat o jakich mowa na forum...
Są to jak sami napisaliście HERBATKI OWOCOWE I ZIOŁOWE.
Nikt o takie tu nie prosił i nie pytał...

mariusz

Już poszło w kosmos... Forum nie jest miejscem na reklamę, forum jest przestrzenią do dyskusji.

agnieszkaL

A może doradzicie jaki prezent kupić dla osoby znającej się na herbacie będąc zupełnym laikiem... Moja koleżanka zawsze ma w szafce wiele różnych rodzajów herbat: szczególnie lubi fusiaste, ale nie pogardzi też dobrą herbatą w torebkach. Macie pomysły, sugestie, konkretne nazwy? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę :)

Narquelie

Quote from: agnieszkaL on 24 March, 2014, 15:19:43 PM
szczególnie lubi fusiaste

Co to są za herbaty? Chodzi chyba o liściaste ;) Dla osoby nie mającej jakiś konkretnych gustów herbacianych być może ciekawym prezentem będzie herbata rozkwitająca albo parę herbat liściastych z dodatkami wraz z przyrządami do ich parzenia (zaparzacz np.). Może też jakiś ładny czajniczek?

agnieszkaL

Tak, liściaste. Zaparzacz ma całkiem nowy więc odpada, ale jeśli chodzi o zastawę to można zaryzykować nowy kubek (może akurat go polubi :) Dziękuję za radę odnośnie różnych herbat, jednak chciałabym prosić Was o radę odnośnie konkretnych marek herbat (liściastych i w torebkach), które są smaczne i dobre jakościowo? Zależy mi na tym, by prezent był trafiony :)

soki