Drugie parzenie jak osiągnąć ?

Started by Obroos, 31 May, 2012, 20:35:40 PM

Previous topic - Next topic

Obroos

Witam, to mój pierwszy raz na tym forum dlatego witam wszystkich. Od jakiegoś czasu z przerwami interesuje się piciem zielonej herbaty. Jestem osobą dosyć nadpobudliwą dlatego też interesuje mnie sposób parzenia zielonej herbaty umożliwiający uzyskanie wersji relaksującej. Generalnie wyczytałem że można stosować parzenie od zalania do 8 minut albo pijąc herbatę z drugiego parzenia. Teraz nie wiem jak osiągnąć drugie parzenie, tzn. czy wpierw parzyć przez 3 minuty , potem wylać i zalać na nowo i potem 8 minut, czy jakoś inaczej ?

Z góry dziękuję za odpowiedź, w internecie jest wiele źródeł i co jedno to inne dane i pogubiłem się w tym , a że wcześniej pijałem herbatę z saszetek to jestem w temacie zielony.

Pozdrawiam

Piotr

ziomiwan

Parzenie herbaty zielonej około 5-6minut daje nam napar nieco relaksujący.

Jednakże, jeśli chcesz napar relaksujący, trochę uspokajający to polecam Ci Rooibosa. Jest bardzo smaczny, a do tego relaksujący.

gooner92

Jeśli chciałbyś się zrelaksować to polecam napar z szyszek chmielowych, mięty albo melisy. Co prawda to nie herbata, ale naprawdę pomaga się zrelaksować, aż zasnąć można... :D