Twinings Earl Grey

Started by binius, 19 April, 2012, 22:46:03 PM

Previous topic - Next topic

binius

Witam!
Strasznie posmakowała mi herbata TWININGS Earl grey w saszetkach bez kofeinowa. Niestety zbliża się koniec opakowania i zacząłem poszukiwania w celu zakupienia nowego. Tu z kolei narodziło mi się w głowie pytanie ponieważ znalazłem w kilku sklepach i na allegro tą samą herbatę, w tym samym opakowaniu o tej samej oprawie graficznej tylko tak:
bez kofeinowa kosztuje 30zł
normalna 15zł
i teraz nie wiem, bo ja mam bez kofeinową i mi bardzo smakuje, czy ta normalna będzie się różniła smakiem?
czy zawartość kofeiny w herbacie wpływa na smak?
czy cena jest uregulowana tylko i wyłącznie zawartością kofeiny czy jednak o smak też chodzi?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

ziomiwan

Cena nie jest niczym uargumentowana. Wszelkie herbaty torebkowe to herbata bardzo niskiej jakości.
Proponuję zakup Earl Grey liściastego na wagę.

TeaDrinker

Znajdziesz Twiningsa Earl Grey w kartoniku 100g. Spróbuj tej.

krzysztofsf

Quote from: binius on 19 April, 2012, 22:46:03 PM

Strasznie posmakowała mi herbata TWININGS Earl grey w saszetkach bez kofeinowa.

<...>

normalna 15zł
i teraz nie wiem, bo ja mam bez kofeinową i mi bardzo smakuje, czy ta normalna będzie się różniła smakiem?
czy zawartość kofeiny w herbacie wpływa na smak?
czy cena jest uregulowana tylko i wyłącznie zawartością kofeiny czy jednak o smak też chodzi?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Naprawde pisze "bezkofeinowa" a nie "bezteinowa" ?
Bo jesli bezkofeinowa, to kazda herbata tak ma....

binius

Dzieki za wszystkie odpowiedzi! Jednak wolalbym uslyszec odpowiedz na glowne pytanie odnosnie zmiany smaku.
Na opakowaniu jest napisane "DECAFEINATED" wiec tlumaczenie jest chyba zbedne. Ja wiem, ze herbaty w saszetkach sa gorsze jednak w sypane nie chce mi sie bawic :)  Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Przepraszam, ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu.

TeaDrinker

Krzysztofsf, kofeina, teina, mateina itd. to wszystko jest jeden związek ;)

darek123

Witajcie
TWININGS Earl grey w saszetkach bez kofeinowa lezy u mnie w domu w kartonikach pakowane po 25 sztuk, zwykła klasyczna TWININGS Earl grey pakowana po 25 i 50 i mam tez TWININGS Earl grey Aromarics na rynek angielski po 50 w kartoniku.Także chetnych zapraszam do kontaktu a odstąpie po dobrej cenie:)Pozdrawiam