Lubienie eherbaty na FB ;)

Started by Madhatter, 31 July, 2011, 08:23:05 AM

Previous topic - Next topic

Madhatter

Witam,

czy za lubienie eherbaty pod własnym nazwiskiem można dostać jakiś bonus podczas zakupów? :)

Pozdrawiam

mariusz

Jeszcze takich akcji nie robimy :) Facebook jest medium którego obecnie nie traktujemy jako kanału sprzedaży. Bardziej jako platformę wymiany informacji, również pod względem edukacyjnym.

Ale być może się to zmieni, pracy dużo przed nami aby się rozwijać na wielu płaszczyznach..

Madhatter

Ja w każdym razie dodałem "lubię", bo lubię  :) Jak mi przejdzie, to usunę, ale herbatki i obsługa naprawdę w porządku :)

ziomiwan

Bonus za "lubię to" na facebooku??...

To już bardziej rozsądny byłby ten bonus przy zakupach za określone kwoty.

Siwy

Nieopłacalne i głupie. Bonus za lubienie  :o

mariusz

Bonusy oczywiście że są :) Od gratisów (niespodzianek), poprzez programy rabatowe, po indywidualne podejście (w zależności od okoliczności np. kurier darmowy itp).

ziomiwan

I o to chodzi, a nie bonusy za lubienie na facebooku...
Decyzja należy oczywiście do Mariusza nie do nas, ale bonus za lubienie na facebooku wydaje mi się bardzo kiepski.

Razirr

Lubienie herbaty na FB jest o tyle głupim pomysłem, o ile człowiek prowadzący firmę nie jest do końca przekonany, że owa herbata rzeczywiście klientom smakuje. No chyba, że właśnie o to mu chodzi ( czyli nabijanie "lubiących" na FB i olewanie klienteli, bo wiadomym jest, że im więcej ludzi kliknie "lubię to" tym bardziej firma staje się bardziej prestiżowa). Żywię głęboką nadzieje, że eherbata nie jest tego typu firmą oraz ludzie nie są na tyle naiwni aby klikać lubię to tylko dlatego aby dostać zniżki, mimo że dana firma im np. nie odpowiada.

Madhatter

Przyznam, że obawiałbym się kliknąć "lubię" w nieznany sobie sklep, z którego nigdy nie korzystałem, bo gdyby mi wciśnięto podły towar, jak bym potem wyglądał przed znajomymi, studentami itp...

Ja w każdym razie kolejne zielone herbatki zamówię znowu w eherbacie, chociaż w Warszawie sklepów stacjonarnych mam pełno. Lubię na spokojnie wszystko obejrzeć i wybrać a to daje mi internet :)