Święto Herbaty 10 - 11 czerwca 2011

Started by święto herbaty, 10 February, 2011, 13:46:33 PM

Previous topic - Next topic

święto herbaty

Zamy już termin trzeciej edycji Święta Herbaty, które odbędzie się w dniach 10 - 11 czerwca 2011.
Tradycyjnie już zapraszamy wszystkich na Wzgórze Zamkowe w Cieszynie.

www.swietoherbaty.pl
www.facebook.com/SvatekCaje

albert55

w zeszłym roku nie udało mi się dotrzeć. mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. niestety z Gdańska to juz prawdziwa eskapada. może ktoś się wybiera z Pomorza? razem bedzie raźniej  :)

ziomiwan

Chętnie Albercie dołączyłbym do Ciebie aby wybrać się na święto herbaty, ale jednak to troszkę zbyt długa droga. Choć... kto wie? ;)

albert55

no strasznie dluga... pociagiem z gda to ok 15 godzin! samolotem do katowic ..ale to z kolei koszt 600 zl. samochodem najszybciej choc i tak dlugo...caly czas sie zastanawiam, ale na prawde mi zalezy na swiecie herbaty

krzysztofsf

W tym roku raczej nie, ale może za rok czy dwa zaplanuje sobie spędzenie urlopu w tamtych okolicach, w takim czasie, żeby móc wyskoczyć na to Święto.
Za to mam "rzut beretem" , żeby podjechać weekendowo na Festiwal Wikingów na Wolinie (ale Wikingowie herbaty nie pijali).

TeaDrinker

Hmm, ze Szczecina to nie długo, można pociągiem w 2 godziny dojechać. Muszę sobie zapisać termin i jak czas pozwoli to zobaczyć imprezkę :)

tanhayi

chyba w 12... bo w 2 to ja z Katowic nie dojadę.
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Lukas

Byłem kiedyś na takim festiwalu w Wolinie, poza szaszłykami i piwem to nic dobrego tam nie było, ale zabawa super na wypad ze znajomymi.

krzysztofsf ja też się pewnie wybiorę za rok lub dwa jak wrócę, wtedy skoczymy razem :) Nawet przez Niemcy nie trzeba będzie już jechać, bo teraz otworzyli już większość trasy s3 i całkiem sprawnie i szybko to idzie.

TeaDrinker

Pomylił mi się Cieszyn z miejscowością Cieszyno... :-[

święto herbaty

mariusz

My też się już nie możemy doczekać festiwalu :) Szkoda jednak że jeszcze programu nie ma.

Tymah

Idea jest wspaniała, ale data dla studentów fatalna, samo serce sesji niestety... ;)

mariusz

To prawda, tym bardziej że termin nie jest stały. Tym razem jest to właśnie czerwiec, może też dlatego tak zdecydowano że nie jest to typowy miesiąc wakacyjny, nie znam jednak szczegółów. Ostatnio była to połowa lipca.

Święto herbaty jednak z roku na rok jest coraz "pełniejsze" i rozwija się mocno. Oczywiście sercem jest konferencja herbaciana na którą trudno się osobom spoza herbaciarni dostać, jednak cała impreza jest atrakcyjna ze względu na unikalną herbacianą atmosferę i każdy miłośnik herbaty może znaleźć coś dla siebie - od wykładów po koncerty i różne imprezy towarzyszące.

Można też osobiście poznać różnych herbaciarzy, ceramików itp.

Co do sesji, to zawsze jest nadzieja na zaliczenie w terminie zerowym ;)

święto herbaty

tanhayi

Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.