Co sądzicie o herbatach w saszetkach?

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:52:02 PM

Previous topic - Next topic

mariusz

Pytanie być może retoryczne, ale miło będzie poznać Waszą opinię. Zastanawiamy się nad wprowadzeniem kilku bardzo ciekawych marek dosyć dobrych herbat w saszetkach.

Wiadomo, jacy jesteśmy wygodni, stąd nasz pomysł aby dołączyć jako uzupełnienie naszej oferty - smaczne herbaty które są w saszetkach ekspresowych.

Wiele osób nas pyta o Twinings, i pokrewne marki -nie brakuje też zapytań o Ronnefeldt - która akurat ma taką politykę że oficjalnie jest dostępna jedynie w restauracjach i hotelach.

Osobiście testowałem nawet z czystej ciekawości Twinningsy tak jak i szereg moich przyjaciół - trochę byłem zawiedziony, podobnie z promowanymi i efektownie wyglądającymi herbatami Revolution (bardzo dobre i wygodne opakowanie) - wszystkie były podobnie perfumowane...

Mamy jednak kilka ciekawszych marek na oku i czekamy na wszelkie opinie na ten temat.

Tymah

Czarną Ronnefeltda miałem okazję wielokrotnie pijać i przyznaję, że była to moja ulubiona "ekspresowa". Nie dorównuje dobrej jakości sypanej, ale "do śniadania" czy nawet na zimowe popołudnie jest, przynajmniej dla mnie, naprawdę dobra.

mariusz

A jaka to była dokładnie? Bo jak piłem zieloną DragonWella, czyli Lung Chinga - to niespecjalnie mi podeszła - bardzo płytka była z ledwo wyczuwalnym posmakiem że to w ogóle Lung Ching.

Michał

To byłaby dobra rzecz choćby na prezent do kupienia, bo niektórzy lubią herbatę, ale na przykładzie mojej ciotki podam, że ona by nie umiała jej zaparzyć, a to mogłoby być dla niej dobre na początek...

sakuraa1212

Osobiście ja uważam że jeżeli herbata jest dobra to może być i w saszetkach, w sumie każdy ma  momenty kiedy nie ma czasu na gotowanie herbaty w czajniczkach, ale jednoczesnie chce się pić zawsze herbate najlepszej jakości, więc jeżeli  są dobre herbaty w saszetkach to czemu nie?

sostupid

Nigdy nie miałem problemu z herbatami w saszetkach. Wg mnie wszystko zależy od tego co jest w tej saszetce :)

Lukas

plan dnia

dobre  - jak  nie ma nic innego  do picia  ::)

moniqe

testowałam kiedyś saszetki które wydawały mi się dobrych firm, revolution czy ronnefelda, którego można kupić jedynie w drugim obiegu lub w restauracjach i hotelach. Niestety zawsze wrażenia były takie, że jednak to nie jest to samo.

Tymczasem wolę filtr papierowy i sama robię saszetkę.

skierra

Jeśli chodzi o herbaty w saszetkach, bez wątpienia dobrą pozycją są herbaty saszetkowane firmy Newby, są one dostępne w naszym sklepie, min.
Earl Grey
Assam
Darjeeling
Green Sencha Newby
Jak na herbaty w saszetkach są one naprawdę dobrej jakości i jednocześnie są bardzo dobre w smaku :)