Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

mariusz

W odpowiedzi na wiele zapytań - zwłaszcza dotyczących herbat japońskich, w tym wątku będziemy komunikować się składając relację z dostaw które są planowane w najbliższej przyszłości.

A więc w najbliższych dniach trafią do nas:

- Herbaty Japońskie - do poniedziałku 28 września -duża dostawa gdzie w końcu będzie Gyokuro, Hojicha i inne wyczekiwane specjały. (Gyokuro Asatuyu i kilka nowości będzie dopiero około 25 października)

- Akcesoria Yerba Mate (w piątek) i mnóstwo Yerby (do wtorku) z gatunków Pipore, Liebig, Yemaype, Rosamonte, Playadito, Nobleza Gaucha, Cbse (Silueta zwłaszcza) i ulubiony przez wielu już KRAUS ORGANIC w wielu ciekawych wersjach. Pasikonik zatem zdobywa coraz więcej serc...

- Mniej więcej około 2 października spodziewamy się Lung Chinga (XI HU i Supergrade), i innych pysznych zielonych herbatek oraz ciekawych oolongów (nie ma niestety obecnie dostępnej herbaty King Hsuan, o którą wiele osób pyta i nie wiem jak długo mogą nastąpić jej braki u naszych zagranicznych partnerów)

Lenwe Tasartir

Czy wraz z dostawą "wyczekiwanych specjałów" z Kasugai pojawią się karmelki, a wśród yerby jest szansa na Amandę con hierbas?

mariusz

Cukiereczki z zieloną herbatą zostały wyprzedane, choć może jeszcze kilka paczuszek zostało - tych grubszych co ostatnio były... Reszta będzie pod koniec października.

A Amanda Con Hierbas... jest od wczoraj.

mariusz

W przyszłym tygodniu znowu pojawią się cukiereczki z zieloną herbatą i to w wielu postaciach :)

Oprócz tego spodziewamy się za około 7 dni otrzymać dostawę z zawsze wyczekiwanym Ding Gu Da Fangiem, będą też pu ery chi tse beeng cha, quing bing, formosa bi luo chun i długo nieobecne Japan Kyoto Gyokuro, którego nie było od ponad 9 miesięcy.

krzysztofsf

Jakie plany na przyszlosc?
Zelazny zapas mojego pu erh mam, ale widze, ze chyba jakies nowosci lub odtworzenia asortymentu chyba niedlugo (kiedy? ) sie pojawia.

mariusz

Tak, niebawem ma dotrzeć cała gama herbat, od Asatuyu po Xi Hu Lung Ching.

Z nowości, spodziewamy się między innymi:
z czarnych: świetnego Keemuna Mao Feng, czarne Long Zhu,
z białych: Pai Mu tana o różanym naturalnym aromacie
z zielonych: Yun Wu
z puerów: Dzikiego puera Tuo Cha, Huang Yin Puerh Cake, 3 letniego Puera Qi Zi Cake,
z oolongów: Honey Dancong oraz górskie Ali Shany w kilku wersjach (mountain oolong z just make nam bardzo szybko się sprzedał, nastepna dostawa zapewne z just make w październiku)

krzysztofsf

Az gardlo wysycha :).
Przydaloby sie w ofercie wprowadzic zestawy probek - Np. 100 gram po 10 gram roznych herbat (w malych torebeczkach strunowych) za usredniona cene. Wiem, ze gramatura opakowan nei wszedzie pozwala na taka operacje, ale jakby byly takie zestawy, przekrojowe po roznych "kolorach" herbat oraz inne, dajace porownanie w ramach jednego radzaju, chetnie bym kupil ze dwa zestawy takich probek.

mariusz

Tak, planujemy taki przekrój zrobić - aby za stosunkowo niewielką kwotę można było wypróbować większej ilości herbat. Zastanawiamy się aktualnie jedynie nad tym czy przygotowywać je w wersjach 10g czy 15g.

krzeo

Kiedy spodziewają się państwo uruchomić taką usługę?

ziomiwan

Świetnie byłoby gdyby była taka opcja.
A czy 10 czy 15gram to rzeczywiście dość trudna decyzja, ale chyba 15byłoby lepsze do tego aby wgryźć się nieco bardziej w herbatę ażeby kupić jej więcej.

Ja właśnie zastanawiam się nad wieloma herbatami, ale nie kupuję, bo szkoda byłoby mi wydać te 20zł na herbatę która mi nie zasmakuje.

Lukas

Ja myślę że 12 g wystarczy 3 razy po 4 g. Na pewno taka możliwość przyjmie się ze spora aprobatą, zwłaszcza wśród tych miłośników z chudszym portfelem.

ziomiwan

Tak więc mariuszu nasz, jak to będzie?
Będą takie możliwości czy nie bardzo?

mariusz

Możliwości będą, częściowo już są (ale nie automatyczne). Proszę o jeszcze kilka tygodni cierpliwości, abyśmy mogli wybrać spośród tego co może być najbardziej atrakcyjne i zrobić przeglądowe zestawy próbek.

Dzisiaj przyszła dłuugo oczekiwana dostawa o której już pisałem, zdążyłem zobaczyć tylko dwie herbaty. Qimen Mao Fenga o niewiarygodnie wielkim liściu, oraz Tai Ping Hou Kui - które będzie w korzystniejszej cenie niż ten co był niedawno...

Chcemy wkrótce zakończyć proces kształtowania się oferty i odpowiednie ilości herbat sobie zabezpieczyć na najbliższy czas. Nie jest to łatwe, gdyż zbiory w tym roku w Chinach kontynentalnych słabe i ceny rosną.

mariusz

No i doczekaliśmy się. Od wczoraj jest już Lung Ching Supergrade, Xi Hu, Junshan Yin Zhen, Puerh Królewski, Lu An Gua Pian (właśnie sobie popijam), symboliczna ilość Bai Ji Guana, oraz An Ji Bai Cha. Niebawem roześlemy newsletter do wszystkich, dlatego też daję znać - bo większość ostatnio rozchodzi się w tempie "jednostajnie przyspieszonym", aby się wszyscy co chcą -mogli załapać.

Do poniedziałku natomiast zrobimy obiecane zestawy poglądowe.

mariusz

wczoraj przybyły do naszego sklepu:
Phoenix Dancong, Shui Xian, Ding Gu da Fang, Darjeeling Jungpana SF oraz nowe specjały
Formosa Ali Shan - ręczny zbiór hermetycznie pakowany w opakowania 50 gramowe, oraz zielony Dung Ting ręczny zbiór (wersja wysokogórska ale zielona) w 70g opakowaniach. Niebawem te pozycje uaktualnimy na stronie.