Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

Narquelie

Niestety wciąż czekamy na dostawy. Sencha powinna pojawić się najpóźniej do końca przyszłego tygodnia. Podobnie chun mee, gunpowder i sencha kagoshima.

Narquelie

Dzisiaj przyszły: Shincha 2014, długo oczekiwana Karigane, Gyokuro Asatuyu, Fukamushicha oraz Gyokuro iri sencha  :). Kolejne dostawy w drodze!

Narquelie

W końcu dotarła paczka z Chin, a w niej:

Lung Ching supergrade

Xi Hu Lung Ching

Lu An Gua Pian

Tai Ping Hou Kui

An Ji Bai Cha

Junshan Yin Zhen

Phoenix Pearl

Huang Jin Gui

Pu- erh Królewski

Yixing Hong Cha

Wuiyhong

Lukassuss

Witam serdecznie

czy jest może spodziewana jakaś większa dostawa herbat - bo jakoś tak przerzedniało w białych i zielonych herbatach, oologi też jakoś tak mniej dostępne  :'(

Chodzi mi np. o Srebrne Igły z białych - bardzo długo już niedostępne, czy świetną Gao Shan Misty Green Tea. Nawet nie ma mojego ulubionego milka czy żadnego Gunpowdera...

Help...  :)

mariusz

Wszystko wkrótce do nas dotrze, część już dotarła. W przyszłym tygodniu będzie kulminacja dostaw. Część dostawców już nie miała herbat z ubiegłego roku, a jeszcze nie miała tegorocznych.

Lukassuss

Super ! Dziękuję bardzo za info i czekam z niecierpliwością  :)

Ann

Dołączam się z tęsknotą za kilkoma pu-erhami, a szczególnie za Wild. Wstrzymuję się z zamówieniem, a już niemal nie mam co pić  :'(

abc

Zapasy u mnie też powoli się kończą...Ostatnie zamówienia robiłam prawie tylko dla koleżanek z pracy. Ni ma ani keemunów, ani yunanów, ani assamów  :(

marleyfan

Witam. Chciałbym się dowiedzieć kiedy można się spodziewać dostawy paczkowanych yerb. Przy najbliższym zamówieniu kupiłbym Cruz de Malta Elaborada lub Pajarito Elaborada.

odalisques

To ja się dołączę i zapytam o Gyokuro - kiedy mogę się spodziewać?

mariusz

Gyokuro będzie do końca tego tygodnia, razem z wieloma klasykami japońskimi, w tym Shincha z zupełnie innego źródła niż ją mieliśmy jeszcze niedawno.

Yerba Mate dotrze na początku przyszłego tygodnia.

Yunnany, Keemuny, Assamy i Nepale....

Yunnany za 2-3 dni pierwsze, Keemuny za 5 dni, Assamy za 5-7 dni, oraz Nepale od 2-10 dni.

W poniedziałek/wtorek 20-21.10 będzie niezłe Da Hong Pao oraz długo oczekiwane białe tipsowe herbaty.

Konrad

Dziś dostaliśmy kilka sporych paczek. Były w nich między innymi:

Herbaty białe:
Pai mu tan,
China White Wnow Buds,
White Monkey,
Long Zhu White,
Pai mu tan rose

Zielone japońskie:
Gyokuro,
Shincha,
Fukamushicha,
Gyokuro Asatsuyu,
Karigane,
Agari,
Gyokuro iri Sencha,
Matcha latte (matcha z cukrem gronowym),
Bancha,
Kukicha

Zielone chińskie:
Yunnan zielona,
Phoenix Eyes

Czarne:
Lapsang Souchong,
Ceylon Nuwara Eliya,
Iran Lahidżan

Kilka dni temu otrzymaliśmy też:
Gyokuro Kyoto i Sencha Kyoto!

Konrad

Po długiej nieobecności wróciła bardzo lubiana herbata czarna z Yunnanu - Golden Monkey.

Uzupełniliśmy także nasze zapasy Da Hong Pao!

Janusz

...a  kiedy będzie herbata zielona Lung Ching Supergrade 2014 oraz Yunnan Golden Tips ?

Konrad

Wczoraj dostaliśmy kilka herbat nepalskich:
Nepal Everest,
Nepal Maloom,
White Nepal Himalayan...

...oraz zieloną herbatę Everest! Nie jest jeszcze dostępna na stronie, ale można ją już kupić na miejscu w herbaciarni Czarka.

Nowością jest też Darjeeling Castleton SF (drugi zbiór). Świetny stosunek ceny do jakości - 100 g za jedyne 28 zł.

Otrzymaliśmy jeszcze jedną ciekawą herbatę czarną - Mi Xiang Hong Cha z Tajwanu.

Po dłuższej nieobecności wrócił bardzo lubiany przez nas oolong Formosa Mountain Hong Shui.