Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

odalisques

A ja chciałbym się zapytać o herbaty japońskie wiosna 2013 - kiedy możemy się spodziewać dostawy? Zarówno sencha jak i gyokuro u mnie już na wykończeniu, a tu pustki w sklepie (za asatuyu nie przepadam) :( Nawet kokeicha nieobecna.

tanhayi

Są już ale nie ma na stronie;) Napisz maila;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

mariusz

Bai Hao Yin Zhen jest już dostępne w naszym sklepie.

Co do japońskich pozycji - czekamy na Gyokuro które będzie za mniej więcej 2 tygodnie, może ciut wcześniej.

Z japońskich tegorocznych zbiorów jest już dostępna seria z Kyoto (oprócz sencha kyoto organic którą mamy z innego źródła)

Podstawowa Sencha dociera do nas dzisiaj.

Dzisiaj dotarła już do nas baaaardzo długo oczekiwana pozycja do robienia matcha latte na ciepło i na zimno. Nie mieliśmy jej 2 lata chyba.

Z ekspedycji herbacianej, przywiozłem wiele rzeczy - jednak tylko kilka pozycji z herbat będzie na sprzedaż - już teraz jak zamówicie Huang Jin Gui to otrzymacie specjalnie przeze mnie wyselekcjonowaną herbatę z Anxi.

Jeszcze będzie Dung Ting z Lugu w wersji nieprażonej - bardzo świeży i aromatyczny - wkrótce zostanie dodany jako jeden z pierwszych.

Jest jeszcze kilka pozycji jak Rou Gui z Wuyi które zostaną wystawione z moich ekspedycyjnych zakupów. Pozostałe zostaną najprawdopodobniej rozdzielone na mniejsze porcje i będą służyły jako wzory, lub będą prezentowane podczas spotkań herbacianych dotyczących konkretnych herbat.

Przywiozłem też kilkanaście czajniczków :) - wybierałem starannie, więc myślę że powinny się Wam spodobać. Z racji tego że większość jest po jednej sztuce, część najbardziej ciekawa zapewne zostanie wystawiona na aukcjach na allegro, na którym wkrótce po 7 latach nieobecności się znowu pojawimy.

Naz

Panie Mariuszu, tak mniej więcej kiedy pojawią się te czajniczki?

mariusz

Do czwartku większość się pojawi.

emichal

A ja znowu czekam na Panyong Golden Needle :) Dajcie znać jak będzie.

(BTW na stronie widnieje jako dostępna na miejscu. W niedzielę pytałem w Czarce - nie było)

Elczupakabra

Witam,

Kiedy można się spodziewać dostawy Senchy w wersji podstawowej ?

mariusz

Z tego samego źródła, Sencha podstawowa ma być dopiero we wrześniu. Na tą chwilę jednak trwają poszukiwania alternatywnej Senchy Japońskiej która spełniłaby kryteria jakościowe i cenowe i stałaby się na te 2 miesiące podstawową Senchą. Kilka typów już mamy, jednak decyzja jeszcze nie jest podjęta. W przyszłym tygodniu jednak są szanse że się pojawi.

mariusz

udało się, jest już Sencha :) Chciałbym napisać że nie powinno jej na razie braknąć, jednak sądząc po popularności i zapytaniach które do nas kierowaliście - gwarancji nie dam. Niestety kupiliśmy jej najwięcej jak tylko mogliśmy, ile nam wydzielono z alternatywnej dostawy którą nasz zagraniczny hurtownik otrzymał.

mariusz

Od dzisiaj są z nami między innymi: Lung Ching Supergrade, Xi Hu Lung Ching, Puerh 13 lat, An Ji Bai Cha, TGY Supergrade..

Janusz

Witam, na początku  września kupiłem herbatę Tang Yang Gong Fu Black Tea. Bardzo dobra herbata, zarówno pod względem aromatu jak i smaku.
Niestety, ale już jej nie ma w sprzedaży. Kiedy będzie ?
Pozdrawiam
                  Janusz

Naz

Kiedy można się spodziewać dostawy Xi Hu Lung Chinga, An Ji Bai Cha I Pu-Erha Królewskiego?

mariusz

Czekamy nadal na dostawę tych herbat. Sprawa się trochę skomplikowała, pomimo że przesyłka jest w Polsce, może się okazać że ją otrzymamy dopiero za 3 tygodnie...

mariusz

W zakresie Tang Yang Gongfu, możemy już nie mieć tej herbaty dokładnie takiej samej.

jurek

Czy jest jakaś szansa, żeby w najbliższym czasie pojawiło się Osiem Skarbów Shaolin?

Kompletuje zamówienie wśród kolegów z pracy i dwie, może trzy osoby chciałby wziąć bo zasmakowały w niej, a herbaty jak nie było (miesiąc temu) tak nie ma?