Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

Janusz

Mariusz,powiedz prosze,kiedy będzie Yunnan Golden Tips?

mariusz

Cóż, przyznam że sam bardzo chciałbym to wiedzieć... Dostawca nie jest w stanie mi podać precyzyjnej daty ani jakiejkolwiek daty niestety.

Być może w okolicy 10 stycznia będę wiedział więcej na ten temat..

Nie lubię takich niespodzianek gdyż zawsze wprowadzając dobrą herbatę do sklepu rozmawiam i liczę na stabilność i gotowość dostaw, a tu na razie oprócz Yunnana Golden Tips, skończyła się Koreńska Nokcha jaką mieliśmy (a była naprawdę niezła za tą cenę) i na razie wiedzy kiedy one będą brak..

Janusz

Quote from: mariusz on 30 December, 2012, 21:19:58 PM
Cóż, przyznam że sam bardzo chciałbym to wiedzieć... Dostawca nie jest w stanie mi podać precyzyjnej daty ani jakiejkolwiek daty niestety.

Być może w okolicy 10 stycznia będę wiedział więcej na ten temat..

Nie lubię takich niespodzianek gdyż zawsze wprowadzając dobrą herbatę do sklepu rozmawiam i liczę na stabilność i gotowość dostaw, a tu na razie oprócz Yunnana Golden Tips, skończyła się Koreńska Nokcha jaką mieliśmy (a była naprawdę niezła za tą cenę) i na razie wiedzy kiedy one będą brak..

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

mariusz

Dzisiaj nowa dostawa dobrych herbat. Co prawda nie ma w niej Yixing Hong Cha bardzo oczekiwanego, ale jest kilka klasyków, w tym Huang Jin Gui oraz Jade TGY z cenionych jesienno-zimowych zbiorów.
Dodatkowo przyszły m.in. Puerh Królewski, Puerh 13 lat, Wuyihong, Xi Hu Lung Ching oraz Lung Ching Supergrade, Junshan Yin Zhen..

Następna dostawa to już wiosenne zielone herbaty będą, wcześniej możemy liczyć na kilka wczesnych ciekawostek z Darjeelingów FF.

Mam nadzieję zdobyć również odpowiednio wcześnie Shinche tegoroczną.

jurek

To ja się pozwolę przypomnieć z Keemunami ;)

Jest szansa na pojawienie się Hao Ya (albo innych Keemunów poza Mao Feng) w najbliższym czasie? Pytam, bo kończy się mi moja paczka i zastanawiam się nad ściągnięciem większej ilości z Anglii - w Polsce ciężko dostać, a i jakość niekoniecznie ta w tych paru sklepach które mają. A jednak wolałbym kupić w kraju.

mariusz

wkrótce będzie i Keemun Hao Ya :) Z kilka dni również wspaniała Zheng Shan Xiao Zong, w wersji zaksakującej dla miłośników chińskiej herbaty. Zhen Shan Xiao Zong już jest na miejscu, tylko jeszcze musimy ją na stronę dodać :) Najpóźniej do wtorku się pojawi.

emichal

Dotarła Panyong Golden Needle?

mariusz

Ponieważ lokalna hurtownia wiele razy nam już obiecywała że będzie wtedy i wtedy, po czym przychodził towar bez niej, zdecydowałem się poszukać i zamówić w Hamburgu tą herbatę. Już jest zamówiona i oczekuję że dotrze w przyszłym tygodniu w końcu.

eko

jurek

A tu święta. I wypłata dopiero za 2 tygodnie. Szkoda, że w sklepie nie ma opcji "rezerwuj" :(

Ale może nie wykupią mi wszystkiego :D

mariusz

Witajcie, melduję że zostało już sporo herbat uaktualnionych, choć jeszcze kilka czeka na wprowadzenie.

Najważniejszą informację jest że od kilku dni w herbaciarni a od wczoraj na stronie sklepu już jest świeżutki Darjeeling Rohini z pierwszego zbioru.

Dzisiaj kolejna herbata - Darjeeling Namring również tegoroczny oczywiście zostanie dołączony do oferty w sklepie. We wtorek będziemy mieli jeszcze DJ Rishehat i na pewno nie omieszkamy zrobić ciekawego zestawu który umożliwi zakup w porcjach na spróbowanie osobom które dysponują mniej zasobnym portfelem.

Cieszę się że świetnie przyjęły się nasze zestawy polecane po kilka herbat godnie reprezentujących różne gatunki dostępne u nas.

Z herbat którymi nieustannie jesteśmy ostatnio pozytywnie "zakręceni", wróciła DJ FF Ambootia,
biała herbata nepalska,
turecka wielkoliściasta,
yunnan golden tips,
koreańska Nokcha w dwóch postaciach (tańsza, zbliżona jakością do Sejak, oraz pierwszorzędnej jakości oryginalnie pakowana przez firmę Jukro)

Wprowadziliśmy naprawdę kilka wyśmienitych chińskich czarnych herbat (m.in. Golden Monkey z Tan Yang, Bai Ling Congou, herbata z syczuanu).

Czekają jeszcze natomiast na wprowadzenie m.in. dwie herbaty Jin Jun Mei podstawowej i wysokiej jakości, Hunan Black Tea, Xin Yan Hong (czarna wersja xin yan mao jian), zielona esencjonalna herbata o bogatym aromacie z zhejiang - Gao Shan Misty i wiele pozycji ziół (jeżówka, stewia, nasiona chia, młody jęczmień, lukrecja, korzeń arktyczny).

Przybyła też seria herbat japońskich - od lubianego bardzo Gyokuro Asatuyu, Gyokuro iri Sencha po niezwykłej jakości herbaty z Kyoto pochodzące od Pana Takady (Kabukicha, Sencha Kyoto). Z tej serii mieliśmy do tej pory Gyokuro Kyoto jedynie.

Za kilka dni (mam nadzieję do końca przyszłego tygodnia) przybyć mają wiosenne zbiory zielonych herbat. Już nie możemy się doczekać :)

jurek

Nie  wykupili, nie wykupili :D

Dziękuje bardzo za sprowadzenie Hao Ya. Właśnie raczę się tą herbatką, po prawie półgodzinnym parzeniu jest wspaniała. Chociaż może na noc to nie był dobry pomysł ;)

mariusz

Ja też dziękuję - dzięki tej mobilizacji, szukania i próbie sprowadzenia Keemuna Hao Ya odkryłem też kilka innych świetnych herbat.

Obiecałem sobie że na pewno kiedyś sprowadzę w większej ilości sunlinksea oolonga - byłem pod tak dużym wrażeniem tej herbaty. Kiedyś już ją mieliśmy, ale to było w 2007, 2008 roku jeszcze i źródło szybko wyschło.

Po koniec maja mam natomiast nadzieję osobiście na Tajwanie i w Fujian coś wyszperać dla Was. Jeśli możliwości techniczne pozwolą, będę chciał na bieżąco też dzielić się ciekawostkami.

mariusz

Dzisiaj w naszej herbaciarni dwie duże dostawy:

Yerba Mate m.in.:

Pajarito (w tym Pajarito Organic!), Colon, Kraus Gaucho, La Merced, Playadito (w tym Sin Palo), Taragui, Liebig, Laranjeras, CDM Elaborada...

oraz wiosenne herbaty:

Lung Ching Supergrade, Xi Hu, Xin Yang Mao Jian Supergrade, Junshan Yin Zhen, TGY Supergrade, Huang Jin Gui, Anji Bai Cha, Tai Ping Hou Kui (z datą produkcji 28 marca).

Dotarł również długo wyczekiwany Yixing Hong Cha, oraz Puerh 13 lat, Królewski.

Jest kilka nowości w małej ilości - Pi Lo Chun Supergrade, Anji Yu Ling Long, oraz Phoenix Pearl Supergrade. Nie wiem jednak czy wszystko uda się szybko na stronie umieścić.

tofik

Witaj! Czy jest szansa na Bai Hao Yin Zhen? :) Pozdrawiam

Ed: O pardonsik :)- jest na teaspring-u :)...tylko czy tam już wszystko działa ? :)