Dostawy

Started by mariusz, 23 September, 2009, 22:39:44 PM

Previous topic - Next topic

Krzysiek

Bardzo się cieszę że wreszcie jest! Uwielbiam tę herbatę! W weekend złożę zamówienie. Pozdrawiam.
"Musiałem mieć chyba szesnaście lat, gdy zacząłem nie ufać życiu. Że doszedłem do pięćdziesiątki z usposobieniem tak mało podatnym na iluzję – tym nie przestaję się zdumiewać." -  E.Cioran.

Krzysiek

Mam pytanie do Mariusza. Czy posiadacie w ofercie herbatę "Irish Cream", a jeśli tak to czy jest warta spróbowania. Wkrótce będę składał kolejne zamówienie i chciałbym wiedzieć. Pozdrawiam.
"Musiałem mieć chyba szesnaście lat, gdy zacząłem nie ufać życiu. Że doszedłem do pięćdziesiątki z usposobieniem tak mało podatnym na iluzję – tym nie przestaję się zdumiewać." -  E.Cioran.

mariusz

Tą herbatę mieliśmy bardzo krótko w ofercie 6 lat temu. Obecnie jej nie mamy. Trudno jest mi wypowiadać się o smaku, jednak z tego co zapamiętałem - zapach mocno nie współgrał ze smakiem, świadcząc o dodaniu niekoniecznie naturalnych polepszaczy..

Z herbat które jeszcze czekają na pojawienie się na stronie, a które smakowo mogą nawiązywać do irish cream, to mieszanka Biały Anioł na bazie Pai Mu Tan z dodatkiem kwiatów bławatka i słonecznika i ciekawego nie narzucającego się aromatu białej czekolady.

Nie jest to jednak czarna a biała herbata, nie będzie też alkoholowej imitacji. Nawet fani klasycznych zielonych herbat się na nią kuszą :)

odalisques

Święta się zbliżają, a tu brak Tai Ping Hou Kui, Xi Hu Lung Ching, Tokujyoo Sencha, An Ji Bai Cha - połowa planowanego zamówienia :(

Jest szansa na pojawienie się choćby części z nich jeszcze przed świętami?

mariusz

Wszystko oprócz Tokujyoo :) Jeszcze czekamy na trzy mega dostawy. Między innymi powróci po dwóch latach Rooibos Pomarańcza Eukaliptus reszta to między innymi rewelacyjny biały nepal, kuding, jiao gu lan, dwie przedstawicielki korei i wiele innych pozycji. Od wczoraj jest też kilka nowości oraz powrotów (między innymi Golden Monkey).

odalisques

Super, a Tokujyoo dopadnę innym razem :)

Krzysiek

Mariuszu, prosimy o kilka słów wypowiedzi na temat nowości. Mnie osobiście najbardziej ciekawi ten oolong z Darjeelinga.

mariusz

:) wiem jest ich dużo. Jeszcze zostało nam około 15 herbat do dodania na stronę, oraz 30 nowych akcesoriów.

Dostawa z Xi Hu Lung Chingiem opóźnia się - może być tak że trafi do nas dopiero ok. 12 grudnia.

Dzisiaj dotarła do nas jednak kolejna dostawa, w której między innymi jest ginseng oolong, oraz kilka ciekawych puerów.

Oolong z Darjeelinga jest przede wszystkim smaczny, nie jest to głęboka herbata, ale np. wyżej ją zdecydowanie stawiam niż shui xian, który i tak jest dobrą herbatą. Jest to jednak coś innego niż da hong pao czy bai hao oolong które są bardziej złożone w smaku.

mariusz

Z najbardziej ciekawych nowości, to DJ Jungpana się pojawiła (wróciła po długim czasie i od innego dostawcy), czeka nas jeszcze sikkim z pierwszego zbioru(!),
dla zwolenników aromatów z kolei rooibos pomarancza eukaliptus jest niezwykły :)

Na uwagę szczególną będą zasługiwać koreańskie Sejak i Jeoncha (dzisiaj zostanie dodana), oraz afrykańskie smaki (między innymi zomba pearls w puszce), pojawi się też Darjeeling premium w małej puszce drewnianej imitującej skrzynię.

Z tego co się już pojawiło na stronie, kilka pozycji jest już od paru tygodni w sklepie stacjonarnym, kilka jest zupełnych nowości.

Krzysiek

Tylko się cieszyć !!! Lista herbat których jeszcze nie próbowałem znów się wydłużyła, co znaczy że czeka mnie więcej niespodzianek. Smakowitych, czego sobie i Państwu życzę.

Kurcze gdyby tak jeszcze te gramatury się zmniejszyły do 50g przy herbatach które są od 100g. Bo te mailowe zamówienia to trochę jednak trwają, o mało co i zostałbym bez jednego nawet liścia herbaty. Ale i tak jest fajnie. Pozdrawiam.

Krzysiek

Quote from: mariusz on 03 December, 2012, 11:19:19 AM
Z najbardziej ciekawych nowości, to DJ Jungpana się pojawiła (wróciła po długim czasie i od innego dostawcy), czeka nas jeszcze sikkim z pierwszego zbioru(!),
dla zwolenników aromatów z kolei rooibos pomarancza eukaliptus jest niezwykły :)

Na uwagę szczególną będą zasługiwać koreańskie Sejak i Jeoncha (dzisiaj zostanie dodana), oraz afrykańskie smaki (między innymi zomba pearls w puszce), pojawi się też Darjeeling premium w małej puszce drewnianej imitującej skrzynię.

Z tego co się już pojawiło na stronie, kilka pozycji jest już od paru tygodni w sklepie stacjonarnym, kilka jest zupełnych nowości.

Miałem zamiar już nic w tym roku nie kupować, i trochę przyoszczędzić, ale chyba nie da rady, zbyt wiele pokus z Waszej strony :)

A właśnie, do kiedy trzeba złożyć zamówienie żeby dotarło do świąt?
Chodzi mi tym razem o zamówienie składane na stronie sklepu, a nie e-mailowe.

tanhayi

Jeśli Ci zależy na czasie to, dajesz przesyłkę pobraniową i trwa to kilka dni.;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

jurek

Chciałem założyć nowy wątek, ale skoro tu się można podpytać to zapytowywuję się ;)

Jest szansa na pojawienie się większego wyboru Keemunów? Jest jakiś No-Name (Hubei?) - dobry skądinąd i Mao Feng. Jest jakaś szansa na pojawienie się Hao Ya i Xian Zhen?

mariusz

Myślę że w nowym roku się postaramy aby coś nowego się też z keemunów pojawiło. Bardziej w lutym niż w styczniu.

mariusz

Od wczoraj jest już między innymi: Xi Hu Lung Ching, LJ Supergrade, Huang Jin Gui, Puerh Królewski, 13letni, Junshan Yin Zhen, Wuyihong, Yixing Hong Cha, Jade TGY, An Ji Bai Cha.