Czy można pić cały czas tą samą yerba mate?

Started by mariusz, 11 August, 2009, 02:19:27 AM

Previous topic - Next topic

mariusz

To tak naprawdę pytanie bardzo pozytywne - czy są takie gatunki yerby, które są na tyle elastyczne, że mogą się nie znudzić?

Do tej pory za taką śmiałem uważać Rosamonte Especial, ale ostatnio mniej jakby w to wierzę.

Frasobliwy

Po kilkuletnim piciu yerba mate doszedłem do wniosku, że dobre jest picie zamienne "czystej" yerby i terere z yerby z cytrusami lub ziołami. Mam swoje ulubione gatunki, ale lubię eksperymentować.

Od tych paru lat piję Pajarito i Rosamonwe. Czasem kupuję też 250'tkę Amandy- tak, patriotycznie.

Pozdrawiam.
W mojej głowie nie ma nocy- zawsze jest tuz nad ranem.

white monkey

nie jestem wielką wielbicielką yerb ;), ale jeśli już mam w czymś wybierać to bedą to: cruz de malty (biała i limon- lubię je za małą zawartość pyłu), amanda ziołowa (przyjemnie pachnie lipą) i ostatnio zaczyna mnie przekonywać do siebie rosamonte elaborada.

yerbamet

Witam serdecznie,
od 20 lat pijam stale ten sam gatunek Yerba Mate.
Może to monotonne, ale smaczne. Często kupuje nowe i smakuje coraz to innych gatunków i marek, ale pozostaję przy jednym.

Pozdrawiam

--------------------------------

AKADEMIA YERBA MATE

Dobra wiadomość dla wszystkich entuzjastów "ZIELONEGO SKARBU", oraz dla wszystkich, którzy chcieliby dowiedzieć sie czegoś o YERBA MATE. Rusza Akademia Yerba Mate. Warsztaty, dla (już) pijących i dla osób pragnących po raz pierwszy dowiedzieć się czegoś na temat

Zapraszamy na wakacyjne spotkania poświęcone kulturze Ameryki Łacińskiej i zwyczajowi picia Yerba Mate.

www.yerbamate.shop.ms

Oraz wakacyjne konwersacje - język hiszpański, połączone z rozmowami o zwyczajach, kulturze, historii, etc.

skierra

yerbamet

Witam serdecznie,
czy aby czasem nie będzie to poczytywane jako swego rodzaju kryptoreklama?

Oczywiście jest to CANARIAS - la yerba de mi pais!

Wklejam i wklejam ciekawe linki i obrazki, oraz flash i pomimo, ze jest ta opcja w edycji, to jednak nie wychodzi.... :(

http://canarias.com.uy/web2008/swf/cabezal.swf

canarias.com.uy
http://canarias.com.uy/web2008/swf/canarias_marcas.swf

słoneczne pozdrowienia

AKADEMIA YERBA MATE
www.yerbamate.shop.ms
Oraz wakacyjne konwersacje - język hiszpański,  "espańol rioplatense", połączone z rozmowami o kulturze, historii, etc.

Herbatnik

Quote from: mariusz on 11 August, 2009, 02:19:27 AM
To tak naprawdę pytanie bardzo pozytywne - czy są takie gatunki yerby, które są na tyle elastyczne, że mogą się nie znudzić?

Do tej pory za taką śmiałem uważać Rosamonte Especial, ale ostatnio mniej jakby w to wierzę.

Ja pije yerbe w dużych ilościach :)

skierra

a próbowałeś może którąś z yerb z naturalnymi dodatkami? Np. Yerba Mate IQ Jest bardzo aromatyczna, delikatna. Może urzec :)

yerbamet

Witam,
nie wiem. Nie pamiętam. Możliwe, że ktoś mnie poczęstował. Na pewno jest masę różnych smacznych mieszanek i polecam wszystkim by próbowali wszystkich rodzajii i marek. Yerba Mate to wolny temat, gdzie każdy pije co mu sie podoba i jak mu się podoba. Ja na pewno chętnie spróbuje  Yerba Mate IQ .
pozdrawiam