czas na herbatę

Started by marleyfan, 09 November, 2012, 01:14:23 AM

Previous topic - Next topic

marleyfan

Witam. Przeglądając forum zorientowałem się, że sklepy typu "Czas na herbatę" nie mają dobrej renomy. Herbaty, które kupiłem na początek są właśnie z "czasu na herbatę". Smakują całkiem nieźle jak na mój gust. Zawsze to lepsze niż herbaty typu Bio-active czy sagi i inne minutki. Moje pytanie brzmi tak: czy w czasie na herbatę można kupić coś conajmniej w miarę dobrego. Dodam, że mieszkam na totalnym zadupiu, a najbliższe źródło herbaty to koszaliński "czas na herbatę".

wanda99

hmmm, jak tak teraz pomyślę to w czasie na herbate nie zamawialam jeszcze herbat :) Kilka razy kupowałam kawę i wedlug mnie rewelacyjny miały smak i aromat...

odalisques

Po to jest właśnie internet, aby nie ograniczać się z wyborem z powodu odległości :)

Wielkich doświadczeń z tą siecią sklepów nie mam. Kupiłem z ciekawości kiedyś tam senchę, była okropna, oraz chun mee z jaśminem, była w porządku.

crom

u mnie też jest to jedyny taki sklep herbaciany, jednak ta sama oferta herbat jest także w kilku innych podobnych sieciach i sklepach internetowych.

Próbowałem większości herbat bez dodatków - zielonych, białych i oolong z ich oferty.

Lubię słodko-goryczkowy China Green Yunan, myślę że to to samo co Zielony Yunan z Chin z tutejszego sklepu, liście wyglądają bardzo podobnie i cena zbliżona http://eherbata.pl/yunnan-zielona-8.html
Z białych przypadła mi do gustu Kenia Lung Chee.

Japońska Sencha z Czasu Herbaty smakuje inaczej niż oryginał sprowadzany z Japonii, jest bardziej świeża i trawiasta, trochę przypomina jej lepszą odmianę - Shinchę (sencha to herbata zbierana latem, a shincha wiosną).

Jeśli idzie o herbaty to nie dyskwalifikowałbym sklepów tego typu, acz oferta herbat czystych bez dodatków jest niewielka.

Jeśli idzie o kawę to odradzam zakupy w takich sklepach, dobra kawa musi być świeża (np. 2 tygodnie od palenia) a tego nie da się zapewnić przy masowej sprzedaży ze słojów, gdzie ziarna solidnie zwietrzeją zanim przejdą przez wszystkich pośredników i zdążą się sprzedać.