Szukam herbaty

Started by grgr, 13 September, 2012, 12:10:07 PM

Previous topic - Next topic

grgr

Witajcie :)

Szukam i nie mogę znaleźć. Herbata czarna i zielona z McDonalds z McCafe.
Czarna pozniżej

Może ktoś wie/zna się/pomoże?

Dziękuję i pozdrawiam
grgr

krzysztofsf

Quote from: grgr on 13 September, 2012, 12:10:07 PM
Witajcie :)

Szukam i nie mogę znaleźć. Herbata czarna i zielona z McDonalds z McCafe.
Czarna pozniżej

Może ktoś wie/zna się/pomoże?

Dziękuję i pozdrawiam
grgr

Przykro mi.
My tu wszyscy pijemy Sage i Sir Rogera.

odalisques

Skład: mieszanka herbat czarnych z krajów Unii Europejskiej (25%), mięso wołowe, stabilizator: guma guar, cukier, przyprawy.

grgr

Po jakiej herbacie staliście się takimi mistrzami ciętej riposty?

tanhayi

wybacz im te ironie...ale to co pokazujesz niczym się nie różni od Sagi. oni dodadzą Ci tam jakieś "e" i dlatego smakuje inaczej. jesteśmy herbaciarzami..nie chemikami. sorki.
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

grgr

Wydawało mi się, że to przyzwoita herbata.
Duże liście, w woreczku z jakieś tkaniny syntetycznej. To na zdjęciu jest po zaparzeniu, mokre, może dlatego wygląda jak zwykły szczur ;)
Nie pytam o tą zwykłą herbatę w tekturze w każdym McD, tylko z McCafe (wydzielone miejsca / kawiarnie) mcdonalds.pl/pl/mccafe#mc-cafe-oferta

grgr

Tutaj zielona z mcdonald z Mccafe z tej samej serii . Na prawdę jest to tak niskiej jakości herbata?
tea2go.com.pl/passion-br.html

mariusz

To miejsce jest otwarte dla ludzi o szczerych intencjach, wielokrotnie jednak było atakowane przez spamerów, różnej maści marketingowców oraz manipulatorów.

Nie dziw się więc że osoby o innych poglądach na świat niż świat korporacji i sztuczności próbujący na każdym kroku osiągać za wszelką cenę swoje cele właśnie tak zareagowały.

Na koniec chyba tej akurat dyskusji pozwolę odnieść się do tego tematu w sposób symboliczny...

odalisques

Aby nie być całkiem niepomocnym: http://en.wikipedia.org/wiki/English_Breakfast_tea

Jest to pakowana na ich potrzeby herbata 2 kategorii, najpewniej z mniej popularnych rejonów oraz z późniejszych zbiorów. W dokładnie takiej formie nigdzie indziej jej nie znajdziesz. Jeśli jednak tak bardzo Ci smakuje, zawsze możesz zapytać się na miejscu o źródło dostawy. Znając producenta poznasz również gatunek.

begreen

widzę, że nie można tutaj normalnych pytań zadawać:P

ziomiwan

Jeżeli ktoś uważa, że korporacja czy jakakolwiek firma zarabiająca na danym produkcie dużą kasę, zdradzi mu swojego dostawcę to jest ...... .

A tą herbatę możesz szukać, a i tak wątpię abyś znalazł. Jest to zapewne produkcja dla McDonalds i na tym koniec. Może gdzieś znajdziesz jakieś pudełko herbaty na sprzedaż które zostało skradzione, ale nie liczbyłbym na nic więcej.

W dodatku nie wydaje mi się, aby ta herbata była choć w 50-60% tak dobra jak pierwsza lepsza z eherbata.pl . Więc nie wiem czy jest sens zaprzątać sobie głowę poszukiwaniami czegoś kiepskiej jakości sprzedawanego przez korporacje...

Krzysiek

A to nie jest przypadkiem to: http://sklep.kawalavazza.pl/product_info.php?products_id=222

No niezła cena jak na saszetkę.
Przepraszam za niezamierzoną reklamę, ale jak taka ponoć znakomita, i człowiek tak jej poszukuje, to trzeba człowiekowi pomóc. 
"Musiałem mieć chyba szesnaście lat, gdy zacząłem nie ufać życiu. Że doszedłem do pięćdziesiątki z usposobieniem tak mało podatnym na iluzję – tym nie przestaję się zdumiewać." -  E.Cioran.