Herbaty afrykańskie

Started by Tymah, 20 July, 2010, 14:51:57 PM

Previous topic - Next topic

Tymah

Skusiłem się kilka dni temu na zakup w Czarce czarnej herbaty z Kenii. Przyznaję, że niezwykle mnie urzekła. Ciekawi mnie czy są jeszcze w Polsce - albo czy w przyszłości będą - dostępne jeszcze inne afrykańskie herbaty, oraz czy ktoś miał okazję degustować więcej ich rodzajów, być może u samego źródła, tj. w Afryce właśnie?

mariusz

Afrykańskie herbaty są ciekawe ze względów smakowych - warunki w krajach afrykańskich są często bardzo unikalne i plantacje są wydajne.

Najsmaczniejszą herbatą z afryki jaką piłem była biała zoomba pearls, mamy jej trochę jeszcze w herbaciarni..

Inne herbaty z czarnego lądu oprócz różnych herbat kenijskich czarnych właśnie, nie zbudziły we mnie specjalnego zachwytu. Dużo jest takich też o płaskim i płytkim smaku.

artur2233

Jakiś czas temu zakupiłem sobie czarną "Kenya milima". Smak nieporównywalny do żadnej innej. Warto spróbować

Frasobliwy

Polecam serdecznie Zoomba Pearls (Zumba Pearls) -  sam wygląd tej herbaty jest bardzo ciekawy - są to, niemal misternie, zwinięte flash'e (pąk i dwa liście). Przypominają mi trochę bęben typu conga, przez to jeszcze bardziej pasują do Czarnego Lądu.

Zarówno zapach, jak i smak jest bardzo przystępny, nieco aksamitny, z dużą ilością słodkich (delikatnie miodowych) i kwiatowych nut.
W mojej głowie nie ma nocy- zawsze jest tuz nad ranem.

albert55

Moja ulubiona herbata kenijska to Malaika Orthodox