dostawa -> paczkomat :-)

Started by Ann, 07 April, 2014, 01:37:32 AM

Previous topic - Next topic

Ann

Może coś przeoczyłam, ale takiej formy odbioru paczki z herbatą raczej nie ma? Czy byłaby szansa na jej wprowadzenie?
I czy zamówienia o wartości pow. 80 zł mogłyby być wysyłane właśnie, opcjonalnie rzecz jasna, w ten sposób?
Poczta Polska jest ułomna...wysyłają SMS-a, że "zrobią próbę dostarczenia", a i tak w skrzynce będzie avizo. A paczkomaty są naprawdę świetne i jest ich coraz więcej.
Nie orientuję się jednak jak wygląda to cenowo, czy porównywanie z opłatą za usługę PP.

mariusz

Działamy właśnie w tej sprawie, aby dołączyć paczkomaty jeszcze w kwietniu.

abc

Ja już nie mogę się doczekać opcji "paczkomat", zwłaszcza po ostatnich perypetiach z pocztą, a paczkomat do tej pory mnie jeszcze nie zawiódł  :)

saykic

Poczta Polska działa dobrze jak nigdy.Przy takiej ilości paczek jakie są wysłane pocztą statystycznie jak i nie tylko statystycznie ,poczta działa doskonale jak nigdy. Być może masz złe doświadczenia ale jedna jaskółka shinchy nie czyni :-)

Narquelie

Niestety w kwietniu był ogromny problem z dostarczaniem paczek na terenie Warszawy. Jedna z wersji wydarzeń jest taka, że podwykonawca Poczty Polskiej wypowiedział umowę (bądź na odwrót, nie byliśmy w stanie ustalić szczegółów) i przesyłki przez pewien czas w ogóle nie były dostarczane. Wiele z nich na wiele dni utknęło na Węźle Ekspedycyjno- Rozdzielczym i klienci nie mieli jak ich odebrać... 

abc

O, to już się chociaż domyślam czemu to paczka z Krakowa przyszła bardzo szybko do Warszawy (3 maja), ale na miejscu to już do 9 musiała swoje odleżeć  :)

saykic

Ale się cieszę ,że nie jestem z Warszawy ;-)