Aromat herbaty a cukier

Started by tofik, 03 June, 2013, 19:38:43 PM

Previous topic - Next topic

ludmilaadam

Quote from: AdrianKow12 on 22 July, 2015, 08:30:33 AM
nie no 3 łyżeczki cukru to troche przesada... ja też nie słodzę herbat, ajle mój brat już tak i to sporo, próbuje go przestawić i powoli mi się udaje :)

a powiedzcie mi tak z ciekawości pytam, słyszeliście o cukrze zastępczym dla tradycyjnego białego - ksylitol? Cukier brzozowy, zastanawiam sie czy ten cukier mocno psuje/zmienia smak herbaty

ksylitol delikatnie zmienia smak herbaty
kruk windykacja forum - moja strona

PiotriAnia

Też uważam, że cukier jest niewskazany. Piłem kiedyś z cukrem, ale powolutku odstawiłem i teraz czuję prawdziwy smak :)

Broul85

Cukier i inne dodatki mogą mieć zastosowanie dla herbat raczej codziennych. Chyba nikomu raczej nie przyszło by do głowy słodzić herbaty wyższego sortu, choćby takie first flushe. Choć jeśli ktoś lubi i mu nie szkoda to i milk oolonga można cukrzyć  ;D
Zapraszam na mojego herbacianego bloga :)

https://chatea413168588.wordpress.com/

AnetaMalejczyk

Ja oczywiście herbaty nie słodzę, ale kawa tylko z cukrem i mlekiem:)

papila

ja niestety jeszcze słodzę ale już coraz mniej :)

MariaK

Możesz odstawiać cukier stopniowo - zacząć od trzech łyżeczek, później dwie, jedna, pół itd. Ja tak odstawiałam, choć słodziłam kawę. Organizm się stopniowo odzwyczaja, później nie ma ochoty na ten cukier, co więcej - on nawet przeszkadza. No i można zacząć od delikatniejeszych herbat np. białych.

zielony_herbaciarz

robiłem dokładnie tak samo, zacząłem od 5 łyżeczek i codziennie zmniejszałem o pół, o dziwo zadziałało