Poszukuję sklepu z herbatami najlepiej z Azji :)

Started by nakata, 17 October, 2011, 13:19:48 PM

Previous topic - Next topic

nakata

Witam!

Jak w temacie, poszukuję sklepu z herbatami najlepiej z Azji. Niedawno wróciłem z Chin i mam bardzo fajne wspomnienia z tamtym miejscem, a konkretnie z herbatami z tamtych rejonów.
Proszę o pomoc!

Pozdrawiam,
Michał

mariusz

Witaj na forum,

czy szukasz sklepu rodem z azji? czy herbat? Jeśli herbat to mamy na http://www.eherbata.pl z rejonu chin wiele ciekawych pozycji. W zależności jakie lubisz herbaty, polecam Tie Guan Yin Supergrade, Lu An Gua Pian, Lung Ching Supergrade i Xi Hu, Da Hong Pao, Pai Mu Tan w dwóch wersjach, z czarnych Yunnan Special, Yixing Hong Cha...

krzysztofsf

Quote from: nakata on 17 October, 2011, 13:19:48 PM
Witam!

Jak w temacie, poszukuję sklepu z herbatami najlepiej z Azji. Niedawno wróciłem z Chin i mam bardzo fajne wspomnienia z tamtym miejscem, a konkretnie z herbatami z tamtych rejonów.
Proszę o pomoc!

Pozdrawiam,
Michał

Sadze, ze powinienes podac wiecej szczegolow - jaki rejon Chin, jakie gatunki herbat przypadly Ci do gustu - jak nie pamietasz nazw to opisac jak najdokladniej co pamietasz na ich temat.
Moze masz zdjecia naczyn z herbata - fachowcy po wygladzie lisci tez moga zidentyfikowac co prawdopodonie podano.

Mariusz jest wielkim i doswiadczonym milosnikiem herbat, tak wiec na pewno na podstawie takich informacji wskaze w swojej ofercie te konkretnie, lub najbardziej zblizone herbaty.