Main Menu

Herbaty które:

Started by dekiell, 12 February, 2011, 22:09:28 PM

Previous topic - Next topic

dekiell

DOPROWADZAJĄ DO KONCENTRACJI, ZMIEJSZAJĄ STRES,STANY NERWOWE NAPIĘCIA ITP (NERWICA/NERWY) ZNACIE JAKIES DOBRE HERBATKI TAKIE ? :d

tanhayi

Ojjj....
Herbaty;) Nie cherbaty;)

Proponuję białą herbatę;) Pobudza i wspomaga koncentracje. Piję ją zawsze w pracy. Może inni polecą coś innego;)
Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdrąża poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzm ładu społecznego. Jest uwielbieniem niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

mariusz

Poprawiłem kolegę, aby nie raziło. Chociaż tez brak capslocka też by się przydał.
Co do tematu - meliskę polecam, rooibosa. A na koncentrację, biała, zielona, czarna, yerba też dobra.

dekiell

ale jakaś firmowa konkretnie czy obojętnie jaka czarna czy biała, czy yerba ... ?

ziomiwan

Yerba pobudza mocniej niż mocna kawa, a dodatkowo działa dłużej. Poprawia koncentrację oraz dodaje sił.

Zielona, czarna, biała jak napisał Mariusz również pobudza i poprawia koncentrację choć nie tak mocno jak yerba.

Rooibos napar odprężający, kojący nerwy, uspokajający, idealny przed snem.

Firmowa? Co masz na myśli?
Najlepiej nie marketowa, bo one zbyt mocno nie działają.
Jeśli o yerbę chodzi to www.yerbamatestore.pl , jeśli o herbaty to www.eherbata.pl

Lukas

Ja pijam wspomnianą już melisę oraz rumianek, mięte i pokrzywę. A na koncentracje polecam guaranę, ale to już daję naprawdę fest.

Oczywiście wszystko oryginalne yerby i herbaty do nabycia w eherbacie ;)

ziomiwan

Co jak co ale yerbamate polecam ze sklepu yerbamatestore.pl ;)
Zawsze tam się zaopatruję i za każdym razem yerba jest świeża, ostatnio jednak sprawdziłem yerbamarket.com , yerba również była super, a do tego otrzymałem około 200gram próbek yerby różnego rodzaju, a w tym smakowych, a do tego podstawka korkowa pod matero, oraz bombille bambusową, a wszystko to przy zakupach za 60zł.

zielony_herbaciarz

ziomiwan, ostatnio składałem zamówienie w tym sklepie. Z czystym sumieniem mogę potwierdzić Twoje słowa :)