Jestem 100 - ny, jak to miło
Od dawna tak mnie instynktownie ciągnęło by poznać rosyjką duszę herbaty - instynktownie czuję, że tam znajdę te smaki, które wreszcie mnie usatysfakcjonują. Oczami wyobraźni smakuję czarną herbatę której smak trudno mi nawet opowiedzieć. Nie przepadam ze herbatami zapachowymi, zielonymi, czy ziołowymi (tu jestem absolutnym laikiem), szukam czarnej, mocnej herbaty.
Od niedawna prowadzę z żoną Sklep i Galerię Sudawia w Warszawie ( www.sudawia.pl ) który specjalizuje się w żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej. Staramy się ratować dawne smaki i klimaty (takie jak np. wystrój sklepu, który staramy się by wyglądał jak XIX w. wiejski sklep). Od dawna myślę o herbacie, ale w kontekście tradycyjno-regionalnym. Przecież herbatę upowszechnili w Polsce właśnie Rosjanie i kojarzy mi się ona z XIX w historią Polski, kto wie może to jedyny namacalny pozytyw jaki nas spotkał w wyniku zaborów. Post napisałem, ponieważ chcemy wyspecjalizować sie herbatach rosyjskich i to sypanych, na wagę. Chodzi zarówno o produkt jak i sposób jego sprzedaży czy ekspozycji. W sklepie organizujemy często koncerty i spotkania, chętnie też włączylibyśmy się w jakąś herbacianą współpracę.
Pozdrawiam i pędzę na herbatkę - za chwilę robimy u nas jazzowy koncert Ryszarda Styły, Gitarzysty Wędrownego. Jeśli ktoś zdąży, to zapraszamy na 17.30
Od dawna tak mnie instynktownie ciągnęło by poznać rosyjką duszę herbaty - instynktownie czuję, że tam znajdę te smaki, które wreszcie mnie usatysfakcjonują. Oczami wyobraźni smakuję czarną herbatę której smak trudno mi nawet opowiedzieć. Nie przepadam ze herbatami zapachowymi, zielonymi, czy ziołowymi (tu jestem absolutnym laikiem), szukam czarnej, mocnej herbaty.
Od niedawna prowadzę z żoną Sklep i Galerię Sudawia w Warszawie ( www.sudawia.pl ) który specjalizuje się w żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej. Staramy się ratować dawne smaki i klimaty (takie jak np. wystrój sklepu, który staramy się by wyglądał jak XIX w. wiejski sklep). Od dawna myślę o herbacie, ale w kontekście tradycyjno-regionalnym. Przecież herbatę upowszechnili w Polsce właśnie Rosjanie i kojarzy mi się ona z XIX w historią Polski, kto wie może to jedyny namacalny pozytyw jaki nas spotkał w wyniku zaborów. Post napisałem, ponieważ chcemy wyspecjalizować sie herbatach rosyjskich i to sypanych, na wagę. Chodzi zarówno o produkt jak i sposób jego sprzedaży czy ekspozycji. W sklepie organizujemy często koncerty i spotkania, chętnie też włączylibyśmy się w jakąś herbacianą współpracę.
Pozdrawiam i pędzę na herbatkę - za chwilę robimy u nas jazzowy koncert Ryszarda Styły, Gitarzysty Wędrownego. Jeśli ktoś zdąży, to zapraszamy na 17.30